Η «τρόικα» εκβιάζει για το κλείσιμο ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ!

Προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου έχει δώσει στην κυβέρνηση η «τρόικα» ώστε να… συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις για το κλείσιμο της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ. Μέχρι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τι θα παραμείνει και σε τι θα μπει λουκέτο. Η κυβέρνηση μιλάει για αναδιάρθρωση αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και ούτε είναι βέβαιο ότι η «τρόικα» θα συναινέσει.

Σε πρόσφατη κυβερνητική σύσκεψη εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς προσωπικού από τη μια εταιρεία στην άλλη, προκειμένου να καλυφθούν κενά, ωστόσο δεν ελήφθη καμιά απόφαση. Αφού, μετά από πρόταση της Φ. Γεννηματά το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η όποια λύση να συμφωνηθεί στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Όλα όμως είναι στον αέρα

Το προσωρινό πάντως «μπλόκο» των Βρυξελλών στη εκταμίευση της δόσης των 4 δισ., απαιτώντας να τεθεί στο καθεστώς της κινητικότητας συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, πέραν των άλλων αποκαλύπτει την αδιαλλαξία των δανειστών στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Αναδιάρθρωση στην οποία εντάσσει και τις τρεις εταιρείες: ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Αν στο τέλος Αυγούστου δεν έχουν ικανοποιηθεί τα τελεσίγραφα της «τρόικας», θα έχουμε νέους εκβιασμούς και πάγωμα της όποιας δόσης απομένει.


Σχολιάστε εδώ