Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ

Το ποσό αφορά στο κόστος του πρώτου χρόνου και εφόσον πιάσει ο Σαβιόλα τους στόχους για τα ατομικά και τα ομαδικά μπόνους. Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Αργεντινός κοστίζει στους «ερυθρόλευκους» όσο ολόκληρο το μπάτζετ του Παναθηναϊκού. Γεγονός που σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ και απογείωσε ψυχολογικά το Μαρινάκη, ο οποίος αντιλήφθηκε πόσο στρίμωξε το Γιάννη Αλαφούζο και όχι μόνο.

Με τον Σαβιόλα, τον Κάμπελ, το Βάις και τον Τσόρι Ντομίγκεζ, η ομάδα του Πειραιά απέκτησε μία τετράδα που μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί, βέβαια, να δέσουν μεταξύ τους, να βρουν την απαραίτητη χημεία μέσα στο γήπεδο και κυρίως στα αποδυτήρια.

Εδώ, λοιπόν, μπαίνει στο παιχνίδι και ο Μίτσελ, τον οποίο αρκετοί στο λιμάνι θεωρούν ως τον αδύναμο κρίκο της ομάδας που χτίζει ο Μαρινάκης.

Λείπει μόνο ο κόφτης

Μέσα σε τρεις μέρες οι «ερυθρόλευκοι» ικανοποίησαν πλήρως τις απαιτήσεις του Ισπανού τεχνικού για την απόκτηση πέντε παικτών. Όπως λένε στον Πειραιά «μας λείπει μόνο ο αμυντικός μέσος και τότε θα είμαστε πλήρεις». Από ‘δω και πέρα, λοιπόν, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Μίτσελ, ο οποίος καλείται να αξιοποιήσει τις απανωτές ασίστ που του έκανε ο Μαρινάκης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται ότι από δω και πέρα θα αυξηθεί η πίεση και στα πρώτα εντός έδρας φιλικά θα πάρει γεύση και από τις προσδοκίες των οπαδών που πάντα καθορίζουν τις εξελίξεις στους πρωταθλητές. Από το βράδυ της Πέμπτης, άλλωστε, ακούγεται στην πλατεία Αλεξάνδρας η ίδια φράση, η οποία μοιάζει να παίζει σε κασέτα. «Ο πρόεδρος έκανε το καθήκον του και έφερε παιχταράδες. Από ‘δω και πέρα είναι θέμα του προπονητή να τους αξιοποιήσει».

Τα μεγάλα αγκάθια

Τα προσωπικά στοιχήματα του Μίτσελ είναι πολλά και θα επηρεάσουν στο μέγιστο βαθμό την πορεία του Ολυμπιακού. Το πρώτο έχει να κάνει με τη θέση του Σαβιόλα. Αν ο Αργεντινός αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, ο Κώστας Μήτρογλου θα βρεθεί για άλλη μία σεζόν στον πάγκο. Καλείται, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός να κρατήσει ζεστό τον διεθνή Έλληνα, ο οποίος περίμενε ότι με την αποχώρηση του Ράφικ Τζιμπούρ θα άνοιγε ο δρόμος για τη δική του καθιέρωση. Το δεύτερο στοίχημα του Μίτσελ αφορά στο Βάις, ο οποίος γνωρίζει καντάρια μπάλα και ο προπονητής του οφείλει να τον εντάξει στην ομαδική προσπάθεια, διότι ο Σλοβάκος αναλώνεται πολλές φορές σε επίδειξη ατομικής τεχνικής. Επίσης ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στον Τσόρι και στον Αριέλ Ιμπαγάσα. Από το μοίρασμα του χρόνου ανάμεσα στους δύο Αργεντινούς θα καθοριστεί η ηρεμία εντός των αποδυτηρίων.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Στον Πειραιά περιμένουν διάκριση στην Ευρώπη και κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα με εμφαντικό τρόπο και ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε επιτυχίες από τα πρώτα φιλικά χωρίς πίστωση χρόνου ούτε μίας ημέρας.


Σχολιάστε εδώ