επί του πιεστηρίου

Και αντί για μέρα συγγνώμης, δεξιώσεις και τώρα μια κατάθεση στεφάνου. Ούτε μια λέξη για την προδοσία… Που είχε από χρόνια σχεδιασθεί… Και βγαίνουν σιγά σιγά όλα στο φως… Αποκατάσταση της Δημοκρατίας με χαμένη τη μισή Κύπρο. Αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία χωρίς να πέσει εδώ ούτε μια τουφεκιά… Και πανηγυρίζουμε… Η Κύπρος πλήρωσε το λογαριασμό για άλλη μια φορά…

Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά δεν ξεχνά… Και τον τελευταίο καιρό επανειλημμένα έχει διαψεύσει εκείνους που διαδίδουν ότι κινείται με… υποδείξεις και κατ’ επιλογή… Οι υποθέσεις που βγαίνουν η μια μετά την άλλη δεν τελειώνουν αν δεν συγκεντρωθούν τα στοιχεία και δεν μιλήσουν εκείνοι που ξέρουν. Η παραπομπή των εμπλεκομένων σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως το σύστημα SONAC, από τα οποία εξαρτάται η άμυνα, η ασφάλεια και η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, στέλνει μηνύματα μέσα κι έξω από τη χώρα που αν δεν αποκρυπτογραφηθούν σωστά κακού του κεφαλιού τους θα κάνουν και μπορεί κάποια στιγμή να καταλήξουν σε καμιά… σουίτα του Κορυδαλλού.

Υπάρχει μια απορία και ένας έντονος προβληματισμός γιατί ο ανακριτής και ο Εισαγγελέας της υπόθεσης της προμήθειας του εξοπλιστικού προγράμματος με την ονομασία «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», για την οποία κρίθηκαν κατηγορούμενοι 19 μη πολιτικά πρόσωπα, έκριναν ότι έχει συντελεστεί παραγραφή για τους εμπλεκόμενους υπουργούς και επομένως δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους. Έτσι πήραν την ευθύνη πάνω τους για ένα θέμα που έχει και πολιτική διάσταση και μάλιστα σημαντική για τις μέρες που βιώνει ο τόπος και ο λαός, από τη στιγμή που υπήρξε ζημία για το Δημόσιο. Άλλοτε συνάδελφοί τους έστελναν τη δικογραφία στη Βουλή και άφηναν τους πολιτικούς να πάρουν το βάρος και τις ευθύνες μιας πολιτικής, κατά κύριο λόγο, υπόθεσης. Υπάρχει όμως και τώρα καιρός για να διορθωθεί το λάθος. Ο φάκελος να σταλεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η Βουλή να αποφασίσει αν οι τότε υπουργοί Άμυνας είχαν ανάμειξη και ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης και αν πρέπει να παραπεμφθούν.

Μόνοι τους κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν αυτό που λέει όλη η κοινωνία. Ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, ζουν στον κόσμο τους. Ακούστε το καινούργιο κατόρθωμά τους, για να μην πω τίποτε χειρότερο. Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα παροχής βιβλίων μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά βοηθήματα ή άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα σε 300.000 αγρότες, ασφαλισμένους και συνταξιούχους τα οποία θα προμηθεύονται από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία. Η αξία της παροχής είναι 20 ευρώ και ο βιβλιοπώλης θα κάνει έκπτωση μόλις 10%! Δηλαδή για να βάλουμε τα πράγματα κάτω, την ώρα που κόβουν 30 και 50 ευρώ από την αγροτική σύνταξη και περιορίζουν τα φάρμακα, περισσεύουν του ΟΓΑ 600.000 ευρώ και δεν ήξερε τι να τα κάνει! Το βιβλίο αυτές τις εποχές του λείπει του αγρότη ή το πώς θα τα βολέψει και τα 20 ευρώ ακόμη τα χρειάζεται; Κανένας δεν έχει αντίρρηση, ότι χρειάζεται και το βιβλίο και θέλουμε μορφωμένους αγρότες. Όχι όμως πεινασμένους. Και αυτό προέχει τώρα κ. διοικητή του ΟΓΑ. Αυτή η επιλογή είναι αυτό που λέει ο λαός μας, πιπέρι στα λάχανα… Έχουμε την αίσθηση, για να μην πούμε τη βεβαιότητα, ότι η απόφαση της προσφοράς βιβλίων είχε… κίνητρο το βόλεμα κάποιων δικών μας βιβλιοπωλείων. Αν δεν είναι έτσι ας δώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον κατάλογο με τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία.

Γίνεται και κάτι καλό και πρέπει να λέγεται. Άλλοι τέσσερις σταθμοί προστέθηκαν προχθές στο δίκτυο του Μετρό. Καθυστέρησαν βέβαια λογω των εμπλοκών με την Ζήμενς, η οποία εκβιάζοντας μια καλή συμφωνία για πάρτι με τα λαδώματα από τον δικό της τον Χριστοφοράκο και να μην οδηγηθεί η ιστορία στα δικαστήρια, δεν παρέδιδε τα υλικά για την ηλεκτροκίνηση των συρμών. Με το Μετρό αποσυμφορήθηκε σε μεγάλο ποσοστό η κυκλοφορία στους δρόμους. Και φυσικά να το ξαναπούμε ότι ήταν έγκλημα που το Μετρό δεν είχε γίνει από την δεκαετία του ’60, αλλά τότε ο Καραμανλής ήταν αντίθετος. Μέχρι που είχε πάρει ο ίδιος τον κασμά και άρχισε τότε το ξήλωμα των γραμμών του πανέμορφου τραμ και μετά 30 χρόνια το ξαναφτιάξαμε…

Αφελής απορία αφελούς έλληνα πολίτη: Λουκέτο μπαίνει από τη νέα σχολική χρονιά σε 118 σχολεία. Δηλαδή όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν χωρίς να χρειάζονται; Δεν κάλυπταν ανάγκες; Κάθονταν οι καθηγητές; Και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί τι έκαναν; Κάρτα κτυπούσαν και απλώς έκαναν τους υπουργούς; Δε θα πρέπει κάποιοι να απολογηθούν; Φυσικά και εκείνοι που έκαναν τον πρωθυπουργό.

***

Πρωταθλητές του πρώτου εξαμήνου σε είσπραξη εσόδων αναδείχθηκαν η ΦΑΕΕ Αθηνών με συν 26,5%, η ΔΟΥ Αʼ Αθηνών με συν 24%, η ΔΟΥ Πειραιά με συν 10% και η ΔΟΥ πλοίων με 12%. Από εκεί και πέρα όλες οι άλλες εφορίες ήταν κάτω.


Σχολιάστε εδώ