Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Τι ήταν αυτό που κινητροδότησε τη… θυμοσοφία του; Μα, το τελεσίγραφο του Αντ. Σαμαρά, μέσω του γραμματέα της κυβέρνησης και στενού του συνεργάτη Τ. Μπαλτάκου, ότι αν καταψηφισθεί κρίσιμο νομοσχέδιο, η χώρα θα πάει σε εκλογές.

ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΙ όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις έχουν γίνει ξαφνικά στη Νέα Δημοκρατία. Από όλες όσες είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, αποφάσισαν νʼ ασχοληθούν σοβαρά, ως την πλέον έγκυρη και αντικειμενική, με αυτήν που έδειχνε το κόμμα να προηγείται έστω και οριακά του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέπτυξαν μάλιστα κι ένα… εξαιρετικό σκεπτικό: Ότι αφού παρά το πολυνομοσχέδιο και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν σε όλα τα επίπεδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να προηγηθεί, δεν θα τα καταφέρει ποτέ! Οι επιτελείς της Λ. Συγγρού απαξίωσαν νʼ ασχοληθούν με την άλλη δημοσκόπηση, που έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά 2 μονάδες της ΝΔ, με το… επιχείρημα ότι δεν είναι ακριβής και αντικειμενική και, ως εκ τούτου, «παίζει το παιχνίδι του εχθρού». Για την ιστορία, υπενθυμίζω ότι μέχρι πρόσφατα οι δημοσκοπήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσιεύονταν σε φιλικά προσκείμενη στη ΝΔ εφημερίδα κι έδειχναν πάντα την παράταξη να προηγείται.

ΟΣΟΙ εξαρχής θεωρούσαν ότι ο Άδ. Γεωργιάδης, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα και… της φήμης που τον συνοδεύει, θα είναι ο «αδύναμος κρίκος» αυτής της κυβέρνησης, αρχίζουν να δικαιώνονται σταδιακά. Πρώτα ήταν τα «επεισόδια» στο Αττικό Νοσοκομείο, μετά ήρθαν οι «απειλές» του κ. Γεωργιάδη ότι στο εξής θα… απολύει (αν δεν τους τουφεκίζει…) όσους δημόσιους υπαλλήλους παρεμποδίζουν την είσοδό του σε κάποιο από τα νοσοκομεία. Απειλή που ανέβασε κατακόρυφα την ένταση στο χώρο της υγείας και έβαλε παρακαταθήκη για νέα «επεισόδια» στο άμεσο μέλλον. Και σαν να μην έφθανε αυτό, δημιουργήθηκε θέμα από την επίσκεψη της συζύγου του σε περιφερειακό νοσοκομείο. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι πήγε –για λογαριασμό του– να… επιθεωρήσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σύζυγός του πήγε για να επισκεφθεί γνωστό της που νοσηλευόταν στο εν λόγω νοσοκομείο. Μύλος, με άλλα λόγια…

ΔΙΧΑΣΑΝ τους βουλευτές, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους, βουλευτές που εκλέγονται στη περιφέρεια, βάλλουν κατά συναδέλφων τους των μεγάλων περιφερειών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Εμείς δίναμε μάχη ώστε οι ρυθμίσεις να είναι δίκαιες και αποτελεσματικές κι εκείνοι έκαναν την… πάπια» λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αφορούν περισσότερο τους καταστηματάρχες της Αθήνας, παρά της επαρχίας.

ΣΤΗ… «μάχη» για το ΦΠΑ στην εστίαση, που από τη 1η Αυγούστου μειώνεται στο 13%, μπαίνει (εκτός από τη κυβέρνηση) και η Νέα Δημοκρατία. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει επαγγελματίες και πολίτες για την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου. Οι μεν πρώτοι, να προχωρήσουν στη μείωση των τιμών ούτως ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και κατʼ επέκταση τα έσοδα του κράτους και οι δεύτεροι, να ζητούν αποδείξεις από τους χώρους εστίασης. Στην καμπάνια της ΝΔ έμφαση θα δίνεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν όλοι ανεξαιρέτως και στην ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή που αποτελεί «μάστιγα» για τη χώρα.


Σχολιάστε εδώ