Αποφεύχθηκε το έμφραγμα στο Ωνάσειο

Ο κ. Γεωργιάδης ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των ιατρών διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε εντολή του για την επιβολή των εσπευσμένων μειώσεων των αποδοχών και κατέστησε σαφές ότι πρόθεση του είναι να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Ωνασείου. Κατόπιν αυτού αναμενόταν η αναστολή των κινητοποιήσεων και η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του Ωνασείου.

Ποιους και ποια συμφέροντα ενοχλεί το Ωνάσειο

Ενοχλούσε και ενοχλεί η επιτυχία του ΩΚΚ, και κυρίως η διαχρονική καταξίωσή του στην ελληνική κοινωνία, ως του κορυφαίου ποιοτικά νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας, τονίζει σε καυστική ανακοίνωσή της η Επιστημονική Ένωση Ιατρών του Ωνασείου, που είχε εκδώσει πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και η οποία φωτογραφίζει ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούνται. Τονίζει πολύ χαρακτηριστικά: «Ενοχλεί ”ακαδημαϊκούς” κύκλους, επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας (λείπουν τα 2.000 καρδιοχειρουργικά και τα 10.000 καρδιολογικά περιστατικά τον χρόνο από τον αμιγώς ιδιωτικό χώρο), πολιτικούς παράγοντες, πρώην εξέχοντα στελέχη του, που είτε επιδίωξαν -ανεπιτυχώς- να μεταφέρουν τη συνταγή του στα νέα τους πόστα, είτε απλώς ήθελαν να φανεί ότι ʼʼμετά από Εμένα το χάοςʼʼ. Επελέγη λοιπόν η μέθοδος της εκ των έσω άλωσης.

Στη διοίκηση του νοσοκομείου τοποθετήθηκαν άνθρωποι με συγκεκριμένες εξαρτήσεις και αναφορές που δεν είχαν σχέση ή και εχθρεύονταν την κουλτούρα του ΩΚΚ.

Η θητεία τους υπήρξε σκανδαλώδης. Ρουσφέτια, ʼʼεξυπηρετήσειςʼʼ, ʼʼβολέματαʼʼ, και στρατηγική διάλυσης των επιτυχημένων δομών». Και η Επιστημονική Ένωση Ιατρών καταλήγει τονίζοντας ότι «το μόνο που λείπει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο είναι σύγχρονη, επαγγελματική διοίκηση με όραμα. Θα κάνουμε το ΠΑΝ για να την αποκτήσει».


Σχολιάστε εδώ