Έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ στον Πειραιά!

Τα έργα αυτά είναι:
• Ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου πέριξ του λιμανιού, προϋπολογισμού 19.300.000 ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεται η ριζική ανάπλαση και ανακαίνιση της παραλιακής λεωφόρου από τον Άγιο Διονύση μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Το εμβαδόν των χώρων που θα αναβαθμιστούν και θα αλλάξουν ριζικά ξεπερνάει τα 160 στρέμματα!

• Ολική ανάπλαση ελεύθερων χώρων στα διαμερίσματα, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

• Ριζική αναμόρφωση και αποκατάσταση πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και δρόμων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

• Αστική αξιοποίηση του ανενεργού σιδηροδρομικού δικτύου από τον παλαιό Σταθμό Λαρίσης μέχρι τη Λεύκα με τη διαμόρφωση πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα έργα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος αρχίζουν σε μια εποχή εφιαλτικής οικονομικής κρίσης. «Εμείς», τόνισε, «δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο, τίποτα ώριμο. Όλα τα έργα που ανακοινώσαμε τα ξεκινήσαμε από μηδενική βάση και πετύχαμε να τα βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης μετά 2,5 χρόνια συνεχών αγώνων». Ο Β. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ακόμα ότι διασφαλίστηκαν τα χρήματα για την ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας και ότι στο πρόγραμμα των αναπλάσεων μπήκε και η πλατεία της Αγίας Σοφίας στο Ε΄ Διαμέρισμα, για την οποία υπάρχει και ολόθερμη στήριξη της Μητρόπολης Πειραιά. Όλες οι παρατάξεις θεώρησαν πολύ σημαντική τη δρομολόγηση των έργων αυτών και εκφράστηκαν θετικά για το γεγονός ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα έως 20 μηνών για την ολοκλήρωσή τους, όμως ο σύμβουλος του ΚΚΕ, Ηλίας Σαλπέας, εξέφρασε επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι καλύτερο θα ήταν τα χρήματα που θα δοθούν για την υλοποίησή τους να δίνονταν για την ανακούφιση του λαού που υποφέρει. Απαντώντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Πειραιάς, που επί δεκαετίες ήταν παρατημένος, χρειάζεται όχι μόνο αυτά, αλλά κι άλλα τόσα έργα και πως ο δήμος έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης κοινωνικών προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ.


Σχολιάστε εδώ