Ένα καινοτόμο εγχείρημα με όλους εθελοντές

Οι απόφοιτοι της πρώτης σειράς σπουδαστών, ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Όπλων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) του ΓΕΕΘΑ είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσπάθειας. Εθελοντές οι διδάσκοντες, εθελοντές οι ομιλητές (μεταξύ των οποίων και διαπιστευμένοι ξένοι πρέσβεις), εθελοντές και οι σπουδαστές αξιωματικοί – οι οποίοι παράλληλα με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα πήραν ενεργό μέρος στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα.

Βασισμένο και καθοδηγούμενο από τον καθηγητή και διευθυντή του ΙΔΕ κ. Αριστείδη Γιαπαλή, με τη βοήθεια των καθηγητών Δημήτρη Θωμάκου και Φαίδωνα Κυδωνιάτη, και στηριγμένο στο προσωπικό ενδιαφέρον του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, το ΙΔΕ προσφέρει υψηλής ποιότητας γενική παιδεία στα στελέχη των ΕΔ.

Ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη μαθησιακή διαδικασία και χωρίς τη σχολαστική προσέγγιση ενός απλού μεταπτυχιακού, οι σπουδαστές του ΙΔΕ, πέρα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια, επισκέψεις και ομιλίες, είχαν πρόσβαση σε πληθώρα θεμάτων επικαιρότητας, στρατηγικής, ενέργειας, οικονομικών, διοίκησης, φιλοσοφίας και πολλών άλλων. Ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει με το να ενισχύει την αυτενέργεια των σπουδαστών, με έμφαση στη διεύρυνση της επιστημονικής τους σκέψης, το διάλογο και τη διεύρυνση του επαγγελματικού και προσωπικού τους ορίζοντα.

Άξια μνείας η προθυμία και προσφορά από ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης και της επιστήμης, που έκαναν διαλέξεις υψηλού επιπέδου γύρω από σύγχρονα θέματα, αλλά και η προθυμία των σπουδαστών να αδράξουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πληθώρα απόψεων και αντιλήψεων.

Χαρακτηριστικό ότι δεν χάθηκε ούτε μία εκπαιδευτική ώρα και όλα αυτά χωρίς κόστος για τις ΕΔ, αφού στηρίχθηκαν στην αφιλοκερδή συμμετοχή όλων.

Σε καιρούς χαλεπούς καλό είναι να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να βρουν μιμητές σε πολλούς άλλους τομείς.


Σχολιάστε εδώ