Τα ίδια Παντελάκη μου…

> Έμειναν άφωνοι, μαθαίνουμε, οι ξένοι υποψήφιοι αγοραστές του ΟΠΑΠ, όταν πληροφορήθηκαν τα σχετικά με την… πλούσια στελέχωση της εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται από τον Οργανισμό και θα αναλάβει τα λαχεία. Όπως μαθαίνει η στήλη, σε αυτή τη θυγατρική θα απασχοληθούν, με όχι ευκαταφρόνητους μισθούς, καμιά 20αριά διευθυντές, καμιά δεκαριά γενικοί διευθυντές και… δέκα ντουζίνες υπάλληλοι, που δεν είναι και απολύτως σαφές αν και σε ποιο βαθμό θα αξιοποιηθούν, στο σύνολό τους, παραγωγικά στη λειτουργία της εταιρείας.

> Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι, όπως συνηθίζεται, ακόμη και μετά τη χρεοκοπία της χώρας, οι προσλήψεις αυτής της… στρατιάς υπαλλήλων και στελεχών δεν γίνονται με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά πιθανόν να υπάρχουν πίσω τους και… πολιτικοί δάκτυλοι των συγκυβερνώντων κομμάτων, παρότι η εταιρεία διαχείρισης του νέου «ξυστού» και άλλων λαχείων είναι τυπικά ιδιωτική.

> Θα πει κάποιος ότι αυτά τα θέματα δεν μας αφορούν, αφού τα… λαχεία των διορισμών στη νέα θυγατρική δεν θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος, αλλά οι νέοι ιδιώτες βασικοί μέτοχοι του Οργανισμού. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα: αν οι Τσέχοι αγοραστές του ΟΠΑΠ κάνουν πίσω, εν μέρει και εξαιτίας της «δηλητηριώδους», όπως εκτιμούν, σύμβασης για τα λαχεία, μια μεγάλη ιδιωτικοποίηση θα έχει τιναχθεί στον αέρα και το κόστος αυτής της αποτυχίας θα κληθούμε να το πληρώσουμε όλοι.


Σχολιάστε εδώ