Συμφώνησαν να θάψουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Παπανδρέου πήγε για τα προσωπικά προβλήματα που έχει, με τους… κοινούς κινδύνους που σηματοδοτεί η παραπομπή του Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ -δεν είναι τυχαίο ότι στην απολογία του στη Βουλή καταφέρθηκε με σκληρά λόγια μόνο κατά του Βενιζέλου, ενώ δεν είπε λέξη κατά του Παπανδρέου (σχετικό ρεπορτάζ στις διπλανές στήλες)- αλλά και τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που άφησε πίσω του, έχοντας καταχρεώσει το κόμμα με πάνω από 120 εκατ. ευρώ, πολλά από τα οποία είναι… άφαντα, όπως προκύπτει από το κοινό πόρισμα των πέντε ελεγκτικών εταιρειών στις οποίες ο Βενιζέλος ανέθεσε να κάνουν εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο και βρήκαν σωρό από… τρύπες. Ήδη το πόρισμα έχει παραδοθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου, γνωρίζοντας ότι είναι πανταχόθεν ανοικτός και ότι θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το πού πήγαν τα χρήματα που έχει πάρει, ζήτησε στήριξη, κοινή γραμμή και στο θέμα των οικονομικών του κόμματος να πέσουν οι τόνοι. Ουσιαστικά ζήτησε από τον Βενιζέλο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να θαφτεί το πόρισμα και να μη δοθεί στη δημοσιότητα ή -κατά κάποιο τρόπο- να… προσγειωθεί στα χαμηλά και μετά τον Αύγουστο κάποια στοιχεία, που δεν θα δημιουργούν θέμα, να ανακοινωθούν.

Θα επέμβει ο Εισαγγελέας

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Κατ’ αρχάς υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν στοιχεία του πορίσματος από στελέχη των ελεγκτικών εταιρειών, όπως είχαν διαρρεύσει αρχικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και έγινε πάταγος.

Υπάρχει όμως και το σοβαρό ενδεχόμενο να επέμβει ο Εισαγγελέας και να ζητήσει το πόρισμα από τις ελεγκτικές εταιρείες, οπότε ανοίγουν μεγάλες πληγές…


Σχολιάστε εδώ