Πυρά Καμμένου κατά της δικομματικής

Σε δύο πεδία στέφει τα βέλη του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εντείνοντας την αντιπολιτευτική του ρητορική. Αφενός στην κυβερνητική αστάθεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (βλ. Κουκουλόπουλος – Κακλαμάνης) και αφετέρου στο εσωτερικό ρήγμα που υπάρχει στο γαλάζιο εσωκομματικό στρατόπεδο, το οποίο επιδεινώθηκε μετά το Συνέδριο της ΝΔ. Αδιαμφισβήτητα, η ΝΔ περνά μια φάση εσωτερικών κραδασμών, οι ισορροπίες έχουν χαθεί και οι ΑΝΕΛ χωρίς να στοχεύουν σε άμεσα κέρδη χτυπούν στο ασυνείδητο των ψηφοφόρων απευθυνόμενοι παράλληλα στο καραμανλικό στρατόπεδο, το οποίο εκφράζει μια έντονη δυσφορία.

Οι ΑΝΕΛ χαρακτηρίζουν συγκυριακή τη δικομματική κυβέρνηση και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης το φθινόπωρο λόγω των σκληρών μέτρων που επιβάλλονται, αλλά και των εσωτερικών κραδασμών και διενέξεων. Με το σκεπτικό λοιπόν της αποδόμησης της κυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ το «ρίχνουν» στην εξωστρέφεια, δεδομένου μάλιστα ότι το προφίλ των ψηφοφόρων τους προέρχεται από το Κέντρο, την Κεντροδεξιά αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.

Κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ δεν διστάζει να παραδεχτεί στο «Π» ότι μετά τις αρρυθμίες των ΑΝΕΛ (Μαρκόπουλος, Ζώης, Μανώλης), βρίσκονται πλέον σε πιο δυναμική φάση, ωστόσο, όπως λέει, οργανωτικά τώρα τοποθετούνται εκ νέου, δεν θα ήταν έτοιμοι εάν προκηρύσσονταν τώρα εκλογές, θα τους βοηθούσε όμως πολύ ο κινηματικός τους χαρακτήρας. Μέσα στον Αύγουστο στόχος των ΑΝΕΛ είναι να ανανεωθούν οι πυρήνες τους και οι οργανώσεις τους τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια, γι’ αυτό και θα εντατικοποιηθούν οι περιοδείες βουλευτών και στελεχών τους.


Σχολιάστε εδώ