Πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε συμφωνία

Εμπνευστής και κινητήριος μοχλός της συνάντησης αυτής είναι η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, ενώ εκτιμάται ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε συμφωνία, ώστε να αναχαιτιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου για αλλαγή της διακυβέρνησης με κατεύθυνση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Στο κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας ανταποκρίθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο Ανδρέας Νεφελούδης από την Αριστερή Προοπτική και ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Κοινωνία Πολιτών.

Η Λούκα Κατσέλη, όπως εξηγεί ο Νικήτας Κανάκης, «είχε ζητήσει να υπάρξει αυτή η συνεννόηση και η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης επανειλημμένως». Οι στόχοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι τρεις:

– Να βρεθούν τα κοινά σημεία συνεννόησης και να παραμεριστούν οι όποιες διαφορές.

– Να καταστρωθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης απέναντι στην ολοένα και χειρότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

– Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν ούτως ή άλλως – ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών, ισχύος, μεγέθους.

Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων συμμετέχουν ο Γιώργος Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ Κώστας Χρυσόγονος. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή είχε θέμα: «Μέτωπο για την έξοδο από την κρίση: Κοινωνική συσπείρωση, προοδευτική πολιτική, κυβερνητική προοπτική».


Σχολιάστε εδώ