Νέα Μέρα: Μολών Λαβέ mister Σόιμπλε

Εθνική συνδιάσκεψη οργανώνει για τον Οκτώβριο η Νέα Μέρα, με θέμα την παρουσίαση της οικονομικής πλατφόρμας του κόμματος αλλά και όλων των κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι τα εθνικά και το μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο αυτό μετά και την εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής, εξέλεξε την περασμένη Δευτέρα Πολιτική Γραμματεία, η οποία αποτελείται από 11 άτομα. Μεταξύ των τοποθετήσεων των στελεχών ακούστηκε και η πρόταση της σύστασης ειδικής επιτροπής εκλογών-ευρωεκλογών και ΟΤΑ την οποία και επεξεργάζεται το επιτελείο της Νέας Μέρας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής Χρήστος Ζώης σχολίασε την επίσκεψη του Σόιμπλε στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι πρέπει να δεσμευτεί η γερμανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα κλεμμένα, να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο και να επανορθώσει τις ζημίες που προκάλεσε στην πατρίδα μας.

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ν’ αποκαλύψετε ενώπιον των Ελλήνων πολιτών που δυστυχούν, εξαιτίας ενός διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού, ποιους πολιτικούς κρατάτε ομήρους γνωρίζοντας ότι έχουν εξαγορασθεί και δωροδοκηθεί στο παρελθόν από γερμανικές εταιρείες. Αφού κάνετε όλα αυτά και ζητήσετε συγγνώμη γιατί χρησιμοποιήσατε την Ελλάδα και τους Έλληνες για να αντιμετωπίσουν οι γερμανικές τράπεζες την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, τότε μπορείτε να έχετε “καλό κατευόδιο”». Ευθεία επίθεση όμως έκανε και στη δικομματική κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, θα έπρεπε να υπερασπίζεται αποκλειστικά και μόνο τον ελληνικό λαό και να θυμάται ότι η προαιώνια ρήση ήταν «Μολών Λαβέ» και όχι… μόνο «Λαβέ».

Γ.Σ.


Σχολιάστε εδώ