Με νομική στήριξη της ΕΣΗΕΑ οι διαπραγματεύσεις για το Alter

Να συνεχιστούν οι συζητήσεις επί της πρότασης του Γ. Κουρή στους εργαζόμενους προκειμένου να ανοίξει το Alter, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μετά την πρόταση που υπέβαλλε ο δικηγόρος του εκδότη Μ. Δημητρακόπουλος. Η πρόταση του νομικού, όπως δημοσιεύτηκε στο blog pressarismenos έχει 7 σημεία. Εργαζόμενοι που θα μείνουν θα πάρουν 20.000 ευρώ έκαστος για δεδουλευμένα και όσοι αποχωρήσουν 25.000 ευρώ δεδουλευμένα και αποζημίωση, θα δίνονται μισθοί 800 ευρώ μεικτά έως ότου ορθοποδήσει ο σταθμός, για 300 άτομα κατά ανώτατο όριο. Επίδομα επίσχεσης ΟΑΕΔ-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από τα διαφημιστικά έσοδα του σταθμού. Σε επιπλέον προσλήψεις προσωπικού προτεραιότητα έχουν οι παλιοί εργαζόμενοι του ALTER. Η προκαταβολή των 2.000.000 θα κατανεμηθεί κατά τον τρόπο που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Το ποσό των 2.000.000 ευρώ θα καταβληθεί με τραπεζικές επιταγές όχι προσωπικές κατʼ απαίτηση των εργαζομένων. Η εισαγωγή στο άρθρο 99, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδίωξη του σταθμού και την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας.

*****

* Ανεπίλυτα παραμένουν σοβαρά προβλήματα των ασφαλισμένων-μετόχων του Ταμείου Υγείας των Δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) λόγω της… ιδιότυπης στάσης μελών του ΔΣ που εν είδει «λευκής απεργίας» απέχουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Στην προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη σύγκληση του ΔΣ ο γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος απουσίαζε για μια ακόμη φορά από τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί απαρτία και να μείνει σε εκκρεμότητα σωρεία υποθέσεων ασφαλισμένων.
Το αξιοπερίεργο είναι, όπως πληροφορούμαστε, ότι δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει το συμβούλιο για την απουσία του, ούτε βεβαίως να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες κλήσεις του προεδρείου.
Η απουσία των άλλων μελών ήταν δικαιολογημένη και είχαν ενημερώσει σχετικά. Όμως η τακτική που φαίνεται να ακολουθεί, κατʼ επανάληψη τελευταία, ο γενικός γραμματέας αρχίζει να δημιουργεί ερωτηήματα για τη σκοπιμότητά της και λέγεται ότι δεν είναι άσχετη με τα τεκταινόμενα αυτή τη στιγμή στην ΕΣΗΕΑ, όπου ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατή η συγκρότηση ΔΣ.
* Πιέσεις σε παραγωγούς να παραχωρήσουν υλικό που έχει αγοραστεί από την ΕΡΤ στο… υπουργείο Οικονομικών για να μεταδοθεί από τη ΔΤ, ασκούν κυβερνητικοί παράγοντες, εξαιτίας των σημερινών πειρατικών μεταδόσεων. Μετά το Ροβήρο Μανθούλη και ο Διονύσης Τσακνής διαμαρτυρήθηκε και προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη μετάδοση υλικού χωρίς τη συναίνεσή του. Επιπλέον τα ντοκιμαντέρ που παίζονται από τη ΔΤ με την ένδειξη Αρχείο ΕΡΤ είναι προϊόντα αντιγραφής και όχι πρωτογενές υλικό από την ταινιοθήκη της εταιρείας.
* Την Παρασκευή πληρώθηκαν για τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΔΟΛ έκανε δεκτό το αίτημα του Σ. Ψυχάρη για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών και η εταιρεία αποχαιρετά το χρηματιστήριο στις 26 Ιουλίου…
* «Άνεμος» αισιοδοξίας στη Forthnet. Η πώληση του 25,73% που κατείχε η Delta Lloyd N.V, σε επενδυτή από το χώρο των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να ενισχύσει την εταιρεία επικοινωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Πρόκειται για συμφωνία που θα προκαλέσει έκπληξη…
* Μειώνει την τιμή του ο «Επενδυτής» από τα 4 στα 3 ευρώ. Στην έκδοσή του προσθέτει και το περιοδικό «Γεωδρόμιο». Διευθυντής είναι ο Δημήτρης Παπαθανασίου και συνεργάτες οι Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θοδωρής Αθανασιάδης, Κώστας Ζυρίνης, Μάρω Κουρή, Ελισσάβετ Λαλουδάκη, Παντελής Μπαλτσάς και Στέφανος Ψημένος.
* Ανέστειλε την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Blue» η εφημερίδα «Δημοκρατία» λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Προς αναστολή οδεύει επίσης η
«Espresso της Κυριακής», φύλλο που εκδόθηκε το περασμένο Πάσχα αλλά οι κυκλοφορίες δεν ικανοποίησαν το επιτελείο.

*****

Το δημοσίευμα του «Π» της 7ης Ιουλίου 2013 με τα ψέματα που είπαν για να κλείσει η ΕΡΤ, με βάση τα όσα είπε στο «Kontra» ο πρώην πρόεδρος της, Θανάσης Παπαγεωργίου, είναι αναρτημένο σε φωτοτυπία στον 1ο όροφο του Ραδιομεγάρου στην ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ