ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Ο φόβος του Σενέρ…

Στο Ιφτάρ της Αδριανούπολης, ο τούρκος πρόξενος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον της μειονότητας και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Απευθυνόμενος στους τούρκους αξιωματούχους είπε: “Στηρίξτε τον αγώνα της μειονότητας… Δεν στηρίζετε τα σχολεία σας. Κοιτάξτε τι γίνεται στα μαθήματα Κορανίου… Αύριο, σε 10 χρόνια, δεν θα μείνει άνθρωπος να κάνει ναμάζι στα τζαμιά”….

***

Σαν τα μανιτάρια…

Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν οι τουρκοσύλλογοι στην ελληνική Θράκη. Ο λεγόμενος «Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νοτίου Έβρου» με απόφαση του Εφετείου Θράκης, πήρε άδεια λειτουργίας, ύστερα από νομικό αγώνα που έδινε από το 2009, αλλά το πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης το είχε τότε απορρίψει…
Ωστόσο, νομιμοποιήθηκε και ξεκινά πλέον.. νέο κύκλο δράσης…
Δικηγόρος του συλλόγου είναι ο Αχμέτ Καρά, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Όσο για το συγκεκριμένο σύλλογο, πρόεδρος εμφανίζεται ο Μπεκήρ Μουσταφάογλου, του οποίου οι θέσεις για τον πολιτισμό, την παιδεία κ.λ.π. κατά… περίεργο τρόπο συμπίπτουν παντελώς με τις θέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.
Και τα εν λόγω… μανιτάρια πυκνώνουν στην ελληνική επικράτεια. Και είναι δηλητηριώδη…

Έτοιμοι…

Και μια και μιλάμε για συλλόγους δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τη δημιουργία συλλόγου μειονοτικών δημοσιογράφων στην περιοχή μας. Πρόκειται για τον σύλλογο Εκδοτών και Αρθρογράφων, όπου όπως φαίνεται είναι έτοιμο το καταστατικό για να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο, η ομάδα των «επίλεκτων δημοσιογράφων» (ΣΣ: γεγονός είναι ότι μπορεί κάποιος να τους δει μόνο αν ο τούρκος πρόξενος έχει κάτι να μας πει ή να μας… κάνει ή όταν επισκέπτεται τούρκος αξιωματούχος τη Θράκη) συναντήθηκαν «στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».
Ε, εδώ που τα λέμε, πού αλλού να συναντηθούν ένας παράνομος εν δυνάμει σύλλογος (όταν δεν είσαι δημοσιογράφος, τι δημοσιογραφικό σύλλογο μπορείς να συστήσεις), σε μια παράνομη παράγκα θα συναντιόταν…

Για ποιον χτυπάει
η καμπάνα;

Μπορεί ο Ιλχάν να πηγαίνει από ιφτάρ σε ιφτάρ εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, ωστόσο ένα πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει και μάλιστα αρκετά σοβαρό, όπως φαίνεται από τα συνεχή δημοσιεύματα του μειονοτικού τύπου που τον «στοχοποιούν».
Ένα τέτοιο επισημαίνει πως «Το κόμμα ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η μειονότητα στην Δυτική Θράκη είναι «Έλληνες μουσουλμάνοι» και ότι αποτελείται από τρείς ομάδες, από τουρκικής καταγωγής, Πομάκους και Ρωμά. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές Ιλχάν Αχμέτ. Για να δούμε ο Ιλχάν Αχμέτ που κατηγορεί τους ανταγωνιστές του, όταν η ιστορία φτάνει στο κόμμα του τη ΔΗΜΑΡ που διαιρεί την μειονότητα στα τρία, θα μπορέσει να αποχωρήσει;», διερωτάται ο συντάκτης…


Σχολιάστε εδώ