Επίσκεψη στο Στόλο με το βλέμμα στη συντήρηση των πλοίων…

Συνομιλητές του ΥΦΕΘΑ, έλεγαν ότι ο υφυπουργός αντελήφθη πλήρως το οξύ πρόβλημα έλλειψης ανταλλακτικών και κρίσιμων υλικών, καθώς και την αναγκαιότητα της σωστής συντήρησης υλικών και μέσων στο «γηρασμένο» Ελληνικό Στόλο. Υποσχέθηκε δε συνδρομή. Στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε μεν στο αξιόμαχο του Στόλου, τονίζοντας ωστόσο ότι καταβάλλεται «σοβαρή προσπάθεια προσαρμογής του Πολεμικού Ναυτικού στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μέσω σειράς μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στη βελτίωση της σχέσης κόστους – αποτελεσματικότητας…». Το θέμα είναι ότι ένα χαλασμένο ραντάρ αέρος, μια φθαρμένη κάνη πυροβόλου, μια μπαταρία υποβρυχίων που έχει λήξει, μια μηχανή πρόωσης με… 5 παρατάσεις λειτουργίας κ.λπ. δεν λύνονται με μεταρρυθμίσεις, αλλά με επισκευές. Και χωρίς επαρκή ανταλλακτικά, επισκευές δεν γίνονται. Εκεί λοιπόν είναι απαραίτητη η συνδρομή του ΥΦΕΘΑ.

Περιβαλλοντική συνείδηση….

Πάντως η επίσκεψη Δαβάκη στο Στόλο, είχε και μια άλλη, πιο χαρούμενη «νότα». Βλέπετε στις δηλώσεις του, ο ΥΦΕΘΑ, ευχαρίστησε την ηγεσία του Ναυτικού, δηλαδή τον παρόντα Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, γιατί το ΠΝ υιοθετεί κανόνες «που αποσκοπούν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών και κητωδών» και έτσι καλλιεργούν «περιβαλλοντική συνείδηση και νοοτροπία». Η δήλωση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη, αφού όπως μας είπαν απόστρατοι αξιωματικοί του ΠΝ, «το να ευχαριστείς το Βαγγέλη για «περιβαλλοντική συνείδηση» με τα ψάρια, είναι μάλλον αστείο.

Ας μας πει πόσους τόνους ψάρια έπιασε με δυναμίτες ή με μπουκάλες από τα 40 μέτρα…». Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχηγός είχε πάντα τη φήμη του καλού ψαρά, αλλά με μη συμβατικούς τρόπους…


Σχολιάστε εδώ