Εξέθεσαν τον πρωθυπουργό με το βίντεο της «γκάφας»

Η φράση του πρωθυπουργού «γαμώ το κεφάλι μου… μαλάκα» που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο εξέθεσε τους πάντες, φανερώνοντας την άγνοιά τους για τη λειτουργία της τηλεόρασης, αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το βίντεο πριν αποσταλεί σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που ειδικά στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και ειδικά του εκάστοτε πρωθυπουργού, υπάρχει ομάδα παραγωγής με τεχνικούς, δημοσιογράφους, φωτιστές και σκηνοθέτη. Κάτι που προφανώς δεν γνώριζε ο Παντελής Καψής όταν έλεγε στο Ν. Χατζηνικολάου πως δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν τρία άτομα –συνεργείο της ΕΡΤ– για να του πάρουν μια δήλωση.

Η διαδικασία που ακολουθούσαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ, ήταν πολύ απλή. Ο πρώτος έλεγχος γινόταν κάθε φορά μετά τη μαγνητοσκόπηση της δήλωσης του εκάστοτε πρωθυπουργού. Τα βίντεο με τα λάθη ή τα σαρδάμ σβήνονταν επί τόπου, για να μη διακινηθούν στο Internet, ή αλλού. Στη συνέχεια το υλικό αποστελλόταν στο Ραδιομέγαρο για δεύτερο έλεγχο και μόνο όταν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων, ξεκινούσε η διανομή του οπτικού υλικού στα ιδιωτικά κανάλια (pool) και η μετάδοσή του.

Με το συμβάν αυτό αποκαλύφθηκε επίσης και το πρώτο ερασιτεχνικό λάθος των ανθρώπων του Μαξίμου, όταν δεν ακούστηκαν τα πρώτα δευτερόλεπτα από την πρώτη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Η οδηγία που είχε δοθεί από τους συμβούλους ήταν να υπάρχει μόνο μια κάμερα, η οποία έφερε μικρόφωνο και να μην μπει στην αίθουσα το συνεργείο με τις πολυκαναλικές κάμερες. Όμως κάποιος άφησε ανοικτή την πόρτα και η πρώτη λήψη έγινε από το δεύτερο συνεργείο, με τις κάμερες που δεν έχουν μικρόφωνο και έτσι χάθηκε για μερικά δευτερόλεπτα ο ήχος.


Σχολιάστε εδώ