Δούρου: Τα αριστερόμετρα θέλουν να διαιρέσουν την Αριστερά

Γνώστες των έριδων της Αριστεράς δείχνουν για το γεγονός αυτό προς τις εκλεκτικές συγγένειες και αντιπάθειες του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη.

Την ίδια ώρα έκπληξη προκάλεσε στους συνέδρους που θέλησαν να πάρουν το λόγο το γεγονός ότι οι ομιλητές προέκυπταν δια κλήρωσης και όχι βάσει της σειράς που είχαν υποβάλλει το αίτημά τους και σε όποιον ήθελε να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα η επιλογή των οργανωτών να μην αναμεταδίδεται ζωντανά και ανοικτά το σύνολο του συνεδρίου, αλλά κάποια επιλεγμένα σχολιασμένα αποσπάσματα.

Το ήρεμο κλίμα, με την εξαίρεση της παρέμβασης Γλέζου, μέχρι τότε στο συνέδριο τάραξε η ομιλία Νταβανέλου που τασσόμενος κατά της διάλυσης των συνιστωσών μίλησε για «golden boys και girls» του κόμματος, ρίχνοντας ευθείες βολές προς τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, και σε όσους θεωρούνται κοντινό του περιβάλλον. Σε έντονους τόνους ήταν και η ομιλία της υπεύθυνης Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος, Ρένας Δούρου, της μοναδικής γυναίκας που ήταν μέρος της πρώτης δεκάδας των ψηφισμένων για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία μίλησε για «μιζέρια και χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ήθος και κουλτούρα που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά», ενώ τόνισε ότι «τα κάθε είδους αριστερόμετρα θέλουν να διαιρέσουν την Αριστερά».

Με περισσότερο… σασπένς αναμενόταν η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η τοποθέτηση που θα επέλεγε στο κρίσιμο ζήτημα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών, ο οποίος όμως επέλεξε να μη συγκρουστεί ανοικτά με την ηγεσία και δεν έκανε καμία σχετική αναφορά. Το μη αναμενόμενο 30% που εξασφάλισε στην ψηφοφορία για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η Αριστερή Πλατφόρμα (τους περίμεναν περίπου στο 20-25%), επιβεβαιώνει τον καθοριστικό της ρόλο στις εξελίξεις.


Σχολιάστε εδώ