Διά χειρός…
…του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση, από το άρθρο του με τίτλο «Ποιος θα τα βάλει με τον κ. Τόμσεν;».
Ζητούνται πρόσωπα που
θα πουν όχι στην «τρόικα»…
«Τίθεται ευθέως το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται σθεναρά τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας απέναντι στην «τρόικα»; Γιατί δεν αντιστέκεται στον δογματισμό, στην υπεροψία και στη θεολογία του κ. Τόμσεν; Γιατί ανέχεται περιφρονητικές συμπεριφορές που προσβάλλουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού;
Από τις διηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων προκύπτει σαφέστατα ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, παρά μόνο επιβολή και περιφρόνηση. Στη βάση αυτής της συμπεριφοράς επιβλήθηκε ο φόρος στα ΙΧ άνω των 1923 c.c. και αγνοήθηκε παντελώς έκθεση ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τις θετικές επιδράσεις της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.
Η «τρόικα» έχει διαπράξει μεθοδολογικά και λάθη πολιτικής στην ελληνική περίπτωση. Δογματισμός και υπεροψία δεν της πρέπουν. Μόνο που θέλει απέναντι πρόσωπα που να ορθώνονται και όχι να αποδέχονται τη νύχτα ότι ο ήλιος λάμπει…».
***
Να προστατευθούμε
από τη σημερινή «Ευρώπη»!
… του δημοσιογράφου του «Βήματος» Παύλου Παπαδόπουλου από τη «Γνώμη» του με τίτλο «Ας μην περιμένουμε άλλο τους βαρβάρους» που κινείται στο ίδιο μοτίβο με το άρθρο του διευθυντή του Αντώνη Καρακούση:
«Ίσως όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι φυτοζωούμε «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» που δεν θα έλθουν ποτέ. Παρά τα προεκλογικά «εύγε», το Βερολίνο εξακολουθεί να επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να υποστεί τη «σκληρή θεραπεία» πρώην κομμουνιστικών χωρών. Αν δεν απορρίψουμε αυτή τη θεωρία τότε δεν θα αργήσουμε να μετατραπούμε σε «πρώην κομμουνιστική χώρα». Αν δεν ακυρώσουμε αυτή την ερμηνεία τότε σύντομα θα ακούσουμε ιστορίες για νέους άνδρες και γυναίκες με πτυχία που θα διεκδικούν ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια της Ολλανδίας και στα «σπίτια» του Αμβούργου – όπως έγινε με τους «Αλβανούς» και τις «Ρωσίδες» στην Ελλάδα του 1990. Το νόμισμα δεν είναι πανάκεια. Πανάκεια είναι οι λύσεις που χρειαζόμαστε τώρα και όχι αύριο. Ο χρόνος τελειώνει για την κοινωνία, την οικονομία και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αν η ευρωζώνη αρνείται να προσφέρει τις πιο αυτονόητες λύσεις, τότε πρέπει να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας. Εχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη χώρα από τη σημερινή «Ευρώπη» αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της».
*
Και τρίτο καμπανάκι…
…του πρώην υπουργού και αρθρογράφου του «Βήματος» Γιώργου Ρωμαίου με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις με… ακρωτηριασμό».
«Πιστεύω ότι οι αγέλαστοι Τροϊκανοί και τα αφεντικά τους – που λειτουργούν ως λογιστές παρά ως πολιτικοί ηγέτες – έχουν διαβάσει το δημοσίευμα των «New York Times» το οποίο υπογράφουν 18 κορυφαίοι συντάκτες. Τονίζει: «Ναι μεν η δημόσια διοίκηση (στην Ελλάδα) είναι φουσκωμένη και χρήζει μεταρρύθμισης, αλλά πετώντας χιλιάδες εκτός δουλειάς, την ώρα που η ανεργία είναι στο 28%, δεν χαράσσεις ακριβώς μια πολλά υποσχόμενη πορεία προς την πραγματική μεταρρύθμιση. Ειδικά από τη στιγμή που αυτό γίνεται με εντολή των ξένων τραπεζιτών».
Και το τελευταίο σχόλιο των 18 συντακτών είναι: «Η πιο απίθανη λιτότητα παρουσιάζεται ως οικονομικό φάρμακο και η απουσία αμφισβήτησης γίνεται η μοναδική πολιτική γραμμή».
Αν η δικομματική κυβέρνηση δεν αρχίσει να αμφισβητεί δυναμικά αυτή την πολιτική της «απίθανης λιτότητας», δύσκολα θα επιβιώσει…».
***
…του Θέμου Αναστασιάδη από το σχόλιό του στο «Πρώτο Θέμα» του:
Έλεος… Και υπέρ των παιδεραστών…
«Πήγαν να περάσουν τώρα ΜΙΑ ΕΥΝΟΪΚΉ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ! Ναι, καλά διαβάσατε: ευνοϊκή ρύθμιση για τους πιο σιχαμένους ανώμαλους. Οι κάτοχοι πορνογραφικού υλικού με παιδιά θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έναν χρόνο, αντί για ΔΕΚΑ που ήταν μέχρι σήμερα. Για… τουριστική ατραξιόν το κάνουνε; Να γίνουμε η νέα Ταϊλάνδη; Ευτυχώς ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης το μάζεψε τελευταία στιγμή. Τι να πεις… Ξεχαρβαλώθηκαν τα πάντα; Τόσο που τολμώ να πω μακάρι το μόνο μας πρόβλημα να ήταν τα άδεια ταμεία. Αυτά κάπως γεμίζουν… Τα άδεια κρανία όμως;».