Αρκεί να φοβούνται!

Επιτρέψτε μου, στον περιορισμένο χώρο της στήλης, να δώσω μια, κατά το δυνατόν σφαιρική, περίληψη των συμβαινόντων:

α) Μετά από όργιο εκβιασμών των «τροϊκανών» και των ενταύθα πολιτικών υπαλλήλων τους, η Βουλή ψήφισε τελικά το νέο (και πάλι… μεσοπρόθεσμο!) «νομοσχέδιο -γαργαντούα» κατά των δυστυχών Ελλήνων φορολογουμένων.

β) Η «τρόικα» έστειλε στην κυβέρνηση σοβαρά μηνύματα για το τί πρέπει να περιμένει στον καινούργιο έλεγχο του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, μόνο τα τοκοχρεωλύσια που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στους δανειστές της μέχρι τέλους του έτους, υπερβαίνουν τα έξη δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που η «τρόικα» απειλεί να πάρουμε εφέτος επί πλέον, ανέρχονται στα δύο δισεκατομμύρια, και για τη διετία 2015-2016 ανέρχονται περίπου στα επτά δισεκατομμύρια…

γ) Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, επισκέπτεται την Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε (σε αστυνομοκρατούμενο κλίμα Καμπούλ του Αφγανιστάν), για να ενισχύσει το προεκλογικό του προφίλ στη χώρα του. Όπως λέμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, επισκέπτεται «τα… στρατεύματα του εξωτερικού»!

δ) Λίγες μέρες μετά, καταφθάνει στην Αθήνα και ο αμερικανός υπουργός οικονομικών για δικό του έλεγχο.

ε) Προφανώς, για να μάθει, ενόψει της επίσκεψης στις 8 Αυγ. 2013 του κ. Σαμαρά στον κ. Ομπάμα στην Αμερική, τι δωράκια προτιθέμεθα να κάνουμε και σ’ αυτούς τους φτωχούς! Όχι, πια, όλα στους Γερμανούς! Μολονότι οι τελευταίοι μας ξανάρθαν εδώ με τις ευχές και το χειροκρότημα των ίδιων των Αγγλοσαξόνων!

στ) Η Eldorado Gold ανήγγειλε λυπημένα ότι φεύγει από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, και οι Κινέζοι δεν νιώθουν και πολύ καλά τελευταίως μετά τις λίαν εκτεταμένες φυσικές (και οικονομικές) καταστροφές στη χώρα τους, που μάλλον θα τους αναγκάσουν σε εσωστρέφεια… Τέλος, οι Ρώσοι ψιθυρίζουν να μην παραπονούμεθα, αφού… θα μας ξανάρθουν για τους σιδηροδρόμους!

ζ) Πάνω στη σύγχυση, οι Έλληνες δεν υποβάλλουν ακόμα τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2013. Το TAXIS κάνει νερά, αγκομαχώντας από τον όγκο των καθηκόντων της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»!

η) Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και σχεδόν όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις βρίσκονται στους δρόμους, ολοφυρόμενες για το μέλλον των μελών τους! Όλα ωραία, λαμπρά και ανθηρά, στα πλαίσια ενός πολύ διασκεδαστικού success story (ελληνιστί: σαξέςς στόρυ!)

Ξέρετε, έχει παραδοθεί ιστορικώς ότι ο λαμπρός (και «παγκόσμιος», τότε!) αυτοκράτωρ Καλιγούλας έλεγε: «Δεν χρειάζεται να με αγαπούν οι λαοί, αρκεί να με φοβούνται». Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτό βαθμιαίως αποβαίνει δόγμα και πολλών σημερινών διεθνών ηγετών. Πριν από εβδομήντα, μάλιστα, χρόνια, για να μην κυριαρχήσει και πάλι το δόγμα αυτό στην ιστορία, η Ελλάδα συνασπίστηκε με μεγάλες δυνάμεις εναντίον των Γερμανών που ήσαν, τότε, οι φορείς του δόγματος. Σήμερα, δυστυχώς, οι ίδιες δυνάμεις (περιλαμβανομένης και της επίσημης Ελλάδος…) έχουν αποβεί σύμμαχοι της Γερμανίας στον στόχο αυτό: Κάντε τους λαούς να φοβούνται, δεν ενδιαφέρει εάν αγαπούν… Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερα χρόνια τώρα, ο ψυχισμός του ελληνικού λαού εκπαιδεύεται στον ανελέητο αυτό φόβο. Κανείς δεν ξέρει τί του ξημερώνει, αν μπορεί να νοσηλευτεί και να πάρει φάρμακα, να κάνει ή να συντηρήσει οικογένεια, αν μπορεί να σπουδάσει ή να δουλέψει στη χώρα, αν πρέπει ή όχι να πάρει των ομματιών του και να φύγει… Και να πάει, θα πείτε… πού; Η πιο πρόχειρη απάντηση την οποία, τουλάχιστον ο υπογράφων τη στήλη, ακούει γύρω του, είναι: Μα, βέβαια, στη Γερμανία! Μόνο ως προς τους επιστήμονες της Ελλάδος, αριθμούνται περίπου δεκαπέντε χιλιάδες αιτήσεις εργασίας στη Γερμανία. Πονηρός βλάχος, ο φόβος!


Σχολιάστε εδώ