186 εκατ. ευρώ εισέπραξε η Γαλλία από τους Γάλλους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ

Πρόκειται για άλλη μια χειροπιαστή απόδειξη ότι αν τούτη η χώρα βούλιαξε, δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, η ΕΡΤ, οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική Αστυνομία, ούτε οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, αλλά όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν, χθεσινοί και σημερινοί. Τη Λίστα την πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου και την έκρυψε, την ήξερε η κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν έκανε τίποτε, όπως και η τρικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και η μεταλλαγμένη δικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς, ούτε ο πιο αφελής πλέον, ότι αδιαφορούμε (;) για την αξιοποίησή της -από την οποία θα αντλούσαμε ίσως και περισσότερα από τους Γάλλους – την ώρα που στίβεις τον μικρό συνταξιούχο, κόβεις επιδόματα από αναπήρους και πολύτεκνους και έστελνες κόσμο στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν κάτι και να ξεγελάσουν την πείνα τους. Κάποιους ήθελαν να προστατεύσουν, κάτι που δεν έκαναν οι Γάλλοι για τους δικούς τους. Το κράτος έχασε λεφτά και αυτό δημιουργεί ευθύνες για όλους που από το 2010 είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας.

Να ζητήσουν τα φώτα των Γάλλων μια και είμαστε ανίκανοι

Υπάρχει πάντως και τώρα καιρός να αποδείξουν ότι η… αμέλεια και η… αδιαφορία τους δεν είναι προϊόν δόλου. Να ζητήσει ο Σαμαράς από τον Ολάντ να του στείλει το κλιμάκιο των Γάλλων εφοριακών που συνέλαβαν τους Γάλλους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ, καθώς και αντίγραφο της έκθεσης της Οικονομικής Επιτροπής του Γαλλικού Κοινοβουλίου για να μάθουν οι βουλευτές μας πως δουλεύουν οι Γάλλοι συνάδελφοι τους και καταφέρνουν να φθάνουν στην πηγή. Σύμφωνα με διαδικτυακό άρθρο του Jonathan Pariente στην LE MONDE της 11ης Ιουλίου, «η φορολογική υπηρεσία μπόρεσε να ερευνήσει 2.932 πρόσωπα που είχαν ως φορολογική έδρα τη Γαλλία εκ των οποίων τα 2.846 αφορούσαν φυσικά και τα 86 νομικά πρόσωπα. Από το σύνολο των προσώπων που ερευνήθηκαν μόνο έξι είχαν ενσωματώσει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία στη φορολογική τους δήλωση. Δηλαδή μόνο το 0,2%. Εξ ου και το συμπέρασμα της έκθεσης σύμφωνα με το οποίο «ο μικρός αριθμός των δηλωμένων λογαριασμών δεν αφήνει αμφιβολίες και δείχνει ότι το γεγονός πως οι Γάλλοι φορολογούμενοι καταφεύγουν σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχει να κάνει αποκλειστικά με ένα και μοναδικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη φοροδιαφυγή».

Είχαν αποκρύψει 5 δισ. ευρώ!

Το ποσό που απέκρυψαν τα 3.000 περίπου πρόσωπα είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες της λίστας Φαλσιάνι καλύπτουν την περίοδο από το 2005 – 2007.

Δεν είχαν την ίδια μεταχείριση από την φορολογική υπηρεσία όλοι οι κάτοχοι των λογαριασμών. Εναντίον 86 προσώπων υπέβαλαν μηνύσεις γιατί οι περιπτώσεις τους ήταν ιδιαίτερα παραβατικές και δεν αφορούσαν μόνο οικογενειακές περιουσίες ή αντιπροσώπευαν σημαντικά ποσά, τα οποία διέψευδαν οι κάτοχοι τους. Για τους υπόλοιπους θα υπάρξουν φορολογικές και όχι ποινικές διώξεις.


Σχολιάστε εδώ