150.000 ασθενείς το χρόνο εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία του «Ανδρέας Συγγρός»

Το «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» είναι Ειδικό Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στο οποίο επίσης λειτουργεί η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, η μεγαλύτερη στη χώρα σε αριθμό ασθενών, και σε αυτή παρακολουθούνται περίπου 1.400 εξωτερικοί ασθενείς με ΗΙV Λοίμωξη (AIDS) από τους οποίους οι 950 λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή κάθε μήνα από το φαρμακείο του Νοσοκομείου. Το ετήσιο κόστος των ανωτέρω αντιρετροϊκών φαρμάκων για τους ασθενείς του AIDS ανέρχεται για το «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» στο ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για φάρμακα.

Να σημειώσουμε ότι εξωτερικοί ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία με βιολογικούς παράγοντες, οι οποίοι θεωρούνται φάρμακα υψηλού κόστους και χορηγούνται σε σοβαρές φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος μόνο από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων.

Οι δαπάνες αυτές είναι εκτός κλειστού νοσηλίου και δεν θα πρέπει να μην υπολογισθούν στο ημερήσιο κόστος ανά κλίνη.

Εξ άλλου το Εργαστήριο Αναφοράς Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και AIDS που λειτουργεί στο Νοσοκομείο εξυπηρετεί:

• εξωτερικούς ασθενείς που προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου για έλεγχο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και ΑIDS.
• τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
• τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.
• τους τροφίμους των φυλακών Κορυδαλλού και των φυλακών ανηλίκων,
• τα άτομα με αμφίβολα αποτελέσματα για τον ιό HIV και τη σύφιλη από Αιμοδοσίες και Μαιευτήρια της Αττικής και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» κάθε άλλο παρά ακριβό είναι, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψη ότι είναι Ειδικό Νοσοκομείο και οι δαπάνες που εμφανίζουν το ημερήσιο κόστος νοσηλείας διογκωμένο, αφορούν σε φάρμακα και εξετάσεις εξωτερικών ασθενών, απαραίτητων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.


Σχολιάστε εδώ