Τώρα υπάρχει αντηλιακό για τα μάτια σας

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία απειλεί με σημαντικές βλάβες το δέρμα και τα μάτια. Η Εssilor, Νο 1 εταιρεία οφθαλμικών φακών στον κόσμο, προσθέτει σήμερα στη φροντίδα της υγείας των ματιών το νέο δείκτη προστασίας E-SPF (Eye-Sun Protection Factor), που υποδεικνύει το βαθμό συνολικής προστασίας που παρέχουν οι οφθαλμικοί φακοί στα µάτια και στην ευαίσθητη περιοχή γύρω τους. Αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την ΒΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των οπτικών από το 1933.
Όπως λειτουργεί ο δείκτης SPF για τα προϊόντα προστασίας του δέρματος, έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο δείκτης Ε-SPF για την προστασία των ματιών. Όσο υψηλότερος είναι, τόσο καλύτερος είναι ο βαθμός προστασίας (π.χ. Ε-SPF 25: Προστασία των ματιών 25 φορές περισσότερο από ότι χωρίς τη χρήση γυαλιών).
Επειδή ακόμη και όταν δεν εκτιθέμεθα άμεσα στο φως του ήλιου, εισπράττουμε το 40% της ακτινοβολίας UV, η ανάγκη συνεχούς προστασίας είναι επιτακτική. Η προηγμένη τεχνολογία της επίστρωσης Crizal Forte UV (με δείκτη Ε-SPF) για λευκούς φακούς οράσεως και Crizal Sun UV (με δείκτη Ε-SPF) για οφθαλμικούς φακούς ηλίου, εκτός από τις ακτίνες UV που μέχρι σήμερα απορροφούνταν από την εξωτερική επιφάνεια του φακού, ενισχύει την προστασία, αποτρέποντας και την ακτινοβολία UV που ανακλάται και από την εσωτερική επιφάνειά του.
Oι οφθαλμικοί φακοί (οράσεως και ηλίου) της Essilor για όλες τις παθήσεις, όπως η μυωπία, η πρεσβυωπία, o αστιγματισμός κ.λπ., μπορούν πλέον να παρέχουν υψηλή προστασία από την ακτινοβολία UV.


Σχολιάστε εδώ