στα ΕΝΔΟΤΕΡΑ των ομάδων

=Μπορεί να ισχυρίζονται αρκετοί ότι η νέα διοίκηση στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Γιάννη Αλαφούζου, όμως ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ πήρε ήδη την πρώτη κρυάδα. Και, μάλιστα, σε περίοδο καύσωνα σε όλη τη χώρα.
=Στην πρόσφατη συνάντησή τους οι παράγοντες του ερασιτέχνη αξίωσαν από τον Αλαφούζο τη συμφωνία για ένα πάγιο ποσό ως αποζημίωση του σωματείου από τη χρήση του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσπάθησε να αντιδράσει και επικαλέστηκε την πρόσφατη σύμβαση με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί του ξεκαθάρισαν ότι οι συζητήσεις αρχίζουν από νέα βάση.
=Οι εκπρόσωποι του ερασιτέχνη τόνισαν στον Αλαφούζο ότι πρέπει να επιβιώσουν όλα τα τμήματα του συλλόγου και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την ειλικρινή συνεργασία με την ΠΑΕ. Χωρίς τεχνάσματα και αθετήσεις υποσχέσεων όπως έχει συμβεί έως τώρα.
=Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε και συζήτηση για τις πρώτες εικόνες από την ποδοσφαιρική ομάδα στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε με την απόδοσή του και οι εκπρόσωποι του ερασιτέχνη θέλησαν να μάθουν τα σχέδια του Αλαφούζου για την ενίσχυση του ρόστερ.
=Για πρώτη φορά αντιλήφθηκε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ότι πρέπει να μάθει να ζει υπό πίεση και εκ των έσω, αν και οι οργανωμένοι οπαδοί του διευκρίνισαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά του με όλες τους τις δυνάμεις. Από ‘δω και πέρα, όμως, ο Αλαφούζος καλείται να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
=Εκείνος που δύσκολα θα λύσει τα δικά του προβλήματα είναι ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη με την αποκάλυψη ότι με τη διοίκηση προετοιμαζόμαστε από τον Απρίλιο για την αντικατάσταση του Ράφικ Τζιμπούρ.
=Ουσιαστικά ο Μίτσελ άδειασε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τους συνεργάτες του που υποστήριζαν μέχρι πριν από μία εβδομάδα ότι δεν υπάρχει θέμα Τζιμπούρ. Στην πράξη αποδείχθηκε πως όλοι γνώριζαν τις τάσεις φυγής του Αλγερινού επιθετικού.
=Η προσέγγιση από τον Ζήση Βρύζα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, άλλωστε, έγινε με το σκεπτικό ότι ο Τζιμπούρ ήταν ελεύθερος όπως πληροφορήθηκαν στην Τούμπα ότι ισχυριζόταν ο «τρομοκράτης». Υποστήριζαν, μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη ότι είχαν απόλυτο δίκιο με βασικό επιχείρημα τη χλιαρή αντίδραση από τον Ολυμπιακό.
=Μετά από τη συνέντευξη του Μίτσελ και το άδειασμα των παραγόντων, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ πανηγύριζαν και ετοίμαζαν την τελική αντεπίθεσή τους για την απόκτηση του Τζιμπούρ. Με τον σχεδιασμό να προβλέπει μεταξύ άλλων και δηλώσεις του Αλγερινού ότι απογοητεύθηκε απ’ όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου.
=Έτσι, θεωρούν στην Τούμπα ότι θα πλήξουν επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ‘χει αναγάγει σε προσωπικό στοίχημα ο Ιβάν Σαββίδης και παλεύει με κάθε τρόπο για να τα καταφέρει και να εξασφαλίσει την πρώτη νίκη του επί των «ερυθρολεύκων».
=Επανέρχομαι, όμως, στο θέμα του Μίτσελ, ο οποίος αναμένεται να περάσει δύσκολες ώρες όσο καιρό μείνει στον Πειραιά. Αν και αυξήθηκαν το τελευταίο διήμερο όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα ψωμιά του Ισπανού στον πάγκο του Ολυμπιακού μετρήθηκαν και βγήκαν λειψά.
=Προβλήματα αντιμετωπίζει και άλλος προπονητής, ο οποίος δέχεται κριτική από τους οπαδούς για τη στάση του στο μεταγραφικό παζάρι. Θεωρούν οι συνδεσμίτες ότι κάνει τα δικά του παιχνίδια με διάφορους μάνατζερς και ετοιμάζονται να αντιδράσουν, μιας και ούτως ή άλλων τον είχαν στο στόχαστρό τους.
=Εκτός των άλλων τους οπαδούς έχουν ενοχλήσει και οι συνεχείς απαιτήσεις του για την απόκτηση παικτών σε διάφορες θέσεις, ενώ καλά – καλά δεν έχει δει στην προετοιμασία όσους παραμένουν στο ρόστερ της ομάδας. Οι γκρίνιες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και απλά όλοι περιμένουν το μήνυμα από το υπόγειο για να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές ενέργειες όπως η επίσκεψη στον προπονητή και η παροχή των πρώτων συμβουλών.
=Η στάση του συγκεκριμένου τεχνικού είναι εντελώς αντίθετη με εκείνη που κρατάει στον ΠΑΟΚ ο Χιουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία την ποιότητα των παικτών που διαθέτει και υπόσχεται τη βελτίωσή τους μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τα φιλικά προετοιμασίας.
=Φυσικά και έχει εντοπίσει ο Στέφενς αδυναμίες στο έμψυχο δυναμικό του «δικέφαλου», αλλά αφενός έχει πίστη στη δουλειά του και αφετέρου θέλει να κρατήσει ζεστούς όλους τους παίκτες του επειδή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πορευτεί στη σεζόν μόνο με όσους βρίσκονται ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Είναι έξυπνος ο Ολλανδός και έτσι προκαλεί αντιδράσεις εις βάρος συναδέλφων του που ακολουθούν εντελώς διαφορετική τακτική απέναντι στις διοικήσεις των ομάδων τους.
=Ελπίδες διάκρισης αρχίζουν και εμφανίζονται στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ ενισχύεται με παίκτες, οι οποίοι διαθέτουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να τον οδηγήσουν ψηλά. Το ζητούμενο για τους Κρητικούς είναι να αντέξουν οικονομικά και όπως λένε οι κακές γλώσσες «να αποφύγει ο Πουλινάκης τα λάθη από την αλαζονεία της εξουσίας που τον οδηγεί σε περίεργες συμπεριφορές».
=Τα σχόλια αφορούν κυρίως στη συνεργασία του Πουλινάκη με δημοσιογράφους για τον καθορισμό του μεταγραφικού σχεδιασμού. Τακτική που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΟΦΗ, αλλά προσωρινά κάνουν όλοι υπομονή για να δουν και τι ψάρια πιάνουν τα νέα αποκτήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου κρίνονται οι πάντες.
=Δέχονται, βέβαια, όλοι την αξία του Όγιος και κυρίως του Λουτσιάνο Γκαλέτι, αλλά εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο θα παρουσιαστούν έτοιμοι οι δύο Αργεντινοί, οι οποίοι προέρχονται από αγωνιστική απραξία. Ειδικά ο Λούτσο ο οποίος έχει να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο μία ολόκληρη τριετία.


Σχολιάστε εδώ