Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο

Ένας σοσιαλιστής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ένας παραλίγο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής, είναι από προχθές ο νέος εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Σατανικό σχέδιο Βαγγέλη Βενιζέλου ή εξαγορασμένη αγάπη της εξουσίας; Θέμα δικό τους, θα πουν οι ψύχραιμοι, όμως αφορά κι εμάς δυστυχώς. Στην ούγια ο διορισμός ανεξάρτητα από ποιον προτάθηκε, θα γράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που μέχρι χθες, ο νέος εκπρόσωπος του καταλόγιζε τα μύρια όσα, τον καταχέριζε, που θα έλεγε ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Και η κίνηση των 75 με εκπρόσωπο -λαλίστατο- κατά του Αντώνη Σαμαρά τον κύριο Καρχιμάκη, τι θα λέει τώρα; Μάλλον θα σιωπά αφού ο σκοπός επετεύχθη. Κάηκαν 75 για να σωθεί ο ένας. Έτσι είναι στην πολιτική ζωή, κάποιοι θυσιάζονται για το καλό των άλλων και οι πολιτικοί για το καλό το δικό μας, για το καλό της πατρίδας.
Όμως η τοποθέτηση Παπουτσή έχει πολλά ερωτηματικά. Κανείς δεν λέει κάτι κακό, Επίτροπος της χώρας στην ΕΕ έγινε με βέτο της Δήμητρας για να μη γίνει ο Γιώργος. Υπουργός έγινε (Δημόσιας Τάξης), εκείνος που ήταν κόντρα ιδεολογικά για την Αστυνομία κ.λπ. κ.λπ.
Έτσι είναι η ζωή για τους τυχερούς της. Να βρίσκονται πάντα θέσεις και με παχυλούς μισθούς. Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος ο Βενιζέλος; Το παλεύει, δίνει θέσεις για να εισπράξει στο μέλλον ψήφους (εξαγορασμένη αγάπη), όπως λέει συχνά πυκνά ένας φίλος. Το 4-5% μπορεί να αφανίσει τον Βενιζέλο, μαζεύοντας όμως τα υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντέξει. Η επόμενη κίνηση, Βαγγέλη, αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρόωρες εκλογές πρώτος στην Επικράτεια. Ευρωεκλογές πρώτα, πρώτος στην Ευρωβουλή. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και τα μέσα στην πολιτική δυστυχώς υπάρχουν. Δεν ξέρω αν ο κύριος Παπουτσής επιλέχθηκε με ΑΣΕΠ, ας το ψάξει ο νέος υπουργός των απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ξέρω ότι ακόμα δεν πλάκωσαν οι ζέστες και θα δούμε πολύ χειρότερα.
Και συ, απολυμένε, κάτσε και ζήσε με την απόλυσή σου, ενώ ο Χρηστάκης Παπουτσής ,κατά Κίμωνα Κουλούρη, θα εισπράττει 12.500 ευρώ μηνιαίως. Και όπως θα ‘λεγε και ο μεγάλος οπαδός του Χρήστου, ο Γιάννης, αφού βρίσκει το παλιό ΠΑΣΟΚ δουλειά, δεν θα μείνει κανείς άνεργος. Μάλιστα σύντομα θα βρει θέση και σε αυτούς ο Βαγγέλης.
Ο Ξυπόλητος


Σχολιάστε εδώ