Ο μεγάλος διασυρμός…

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι ο αντίπαλος του Βενιζέλου στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επελέγη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Με ποια προσόντα και ποιες ικανότητες και το σημαντικότερο με ποια αξιοκρατική διαδικασία κρίθηκε κατάλληλος για την καίρια αυτή θέση. Ούτε καν από ΑΣΕΠ δεν πέρασε… Ένας δεν βρέθηκε να χειροκροτήσει. Επιλογή συναλλαγής, προσφορά του Σαμαρά στον Βενιζέλο για να απαλλαγεί από την ομάδα του Καρχιμάκη και Σία. Ευτελισμός και για τον επιλεγέντα.

Είναι η δεύτερη επιλογή που κινιόταν στο ίδιο μήκος κύματος. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του… αριστερού Βαγγέλη Παπαχρήστου από τον δεξιό Σαμαρά ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΑ. Κοινό σημείο και των δυο προνομιούχων, ότι είναι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν. Και τιμήθηκαν με δυο καρέκλες πλούσια αμειβόμενες.

Υπήρξε και δεύτερη πρόκληση προχθές, το ίδιο εξοργιστική και αυτή. Δράστης ο μόνιμος υπουργός, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να πετάει με το αεροπλάνο της γραμμής, μαζί με την… πλέμπα. Και απαίτησε να ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο! Και ο Σαμαράς του έκανε το χατίρι, λες και το αεροπλάνο είναι περιουσιακό τους στοιχείο. Τι να πεις; Η κοινωνία είναι στα κάγκελα και αυτών το μυαλό τους είναι στα μεγαλεία και στις χρυσές καρέκλες. Απολύουν για οικονομία και αυτοί βολεύουν τον εαυτό τους. Με αυτά τα καμώματα το πολίτικο σύστημα αυτοκτονεί. Και τρίβει τα χέρια της η Χρυσή Αυγή. Δικό σας δημιούργημα είναι…


Σχολιάστε εδώ