Ούτε… σκέψη για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει το ΚΚΕ

Έτσι αποκρούει κάθε σκέψη για ενδεχόμενη συνεργασία των δύο χώρων προκειμένου να στηριχθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι το ΚΚΕ δεν έστειλε εκπρόσωπό του στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Περισσό δεν μασάνε τα λόγια τους για το ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να αποδομήσουν το αριστερό του προφίλ έχοντας την πικρή εμπειρία των περσινών εκλογών του Ιουνίου όταν το ΚΚΕ έχασε τους μισούς σχεδόν ψηφοφόρους του κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προέβαλε τότε την ανάγκη συνεργασίας της αριστεράς προκειμένου να προκύψει και μια αντίστοιχη κυβέρνηση.

Έτσι τα στελέχη του αναφερόμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι θα είναι ένα συνέδριο που βασικό στόχο θα έχει «την επεξεργασία της γραμμής εξαπάτησης και ενσωμάτωσης του λαού στα πλαίσια του συστήματος. Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτα το καλό να περιμένει από το συνέδριο ενός κόμματος που έχει στόχο να διαχειριστεί το σύστημα. Να μην πιστέψει καμία απ’ τις εξαγγελίες του για ρήξεις, για ανατροπές, ακόμα και για σοσιαλισμό, καμία από τις δημαγωγικές κορόνες κατά της κυβέρνησης».

Κριτήριο, λένε, δεν είναι τί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτά που λέει μπροστά στους βιομηχάνους για υγιή επιχειρηματικότητα κ.ά., κριτήριο είναι οι κωλοτούμπες που κάνει για τα μνημόνια που απ’ την κατάργηση έχει φτάσει στη διαπραγμάτευση.

Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ λέει στους ψηφοφόρους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αναξιόπιστο και αφερέγγυο σε όλα τα ζητήματα και απευθυνόμενο ιδιαίτερα σε όσους ψηφοφόρους αισθάνονται αριστεροί αναφέρει ότι «πρέπει να τους σηκώνεται η τρίχα με όσα βλέπουν και ακούνε. Η προσδοκία «ό,τι και να ‘ναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» θα διαψευσθεί γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κ. Παρασκευάς σε δημόσια εκδήλωση, «εάν βρεθεί στην κυβέρνηση, είναι καταδικασμένος να αποδειχτεί χειρότερος απ’ τους σημερινούς διαχειριστές. Μόνο και μόνο ότι θα διαψεύσει και θα απογοητεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όσους τον στηρίζουν θα είναι μεγάλο πλήγμα για το λαϊκό κίνημα, όπως έγινε στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού».

Στον Περισσό έχουν επίγνωση και πικρή πείρα από τις περσινές εκλογές, ότι σε ψηφοφόρους της αριστεράς πιάνει τόπο η άποψη «τώρα όλοι μαζί και το ΚΚΕ. Έχουμε διαφορές αλλά δεν πάει άλλο η κατάσταση. Το ΚΚΕ με τις θέσεις του και τη συνέπειά του αποτελεί εγγύηση τόσο στο κίνημα όσο και σε μια κυβέρνηση της αριστεράς».

Κάνουν λόγο για δήθεν αφελή και πονηρά επιχειρήματα με τα οποία όπως εκτιμούν γίνεται προσπάθεια να πλαγιοκοπηθεί και πληγεί το ΚΚΕ και ξεκαθαρίζουν ότι όσοι διακινούν τέτοιες απόψεις «το ΚΚΕ δεν το θέλουν για εγγυητή. Το θέλουν για νεροκουβαλητή στη δική τους πολιτική. Το θέλουν συνένοχο και συνυπεύθυνο για να εξαπατηθεί και χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Για να βάλει πλάτη να ξεπεράσει η αστική τάξη την κρίση της. Για να αξιοποιήσουν το κύρος του για να εξαπατηθεί ο λαός. Να χτυπηθεί ύπουλα το κίνημα».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν, όταν το λέει αυτό περί «ενότητας» υποκρίνεται γιατί, την ίδια ώρα, δε θέλει να βλέπει το ΚΚΕ ούτε ζωγραφιστό αφού δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι «στολίζουν» με κάθε ευκαιρία το ΚΚΕ «αυτιστικό απολίθωμα», «παρωχημένο», «δογματικό» κ.ά.

Επικαλούνται, συνεχίζουν, την ενότητα γιατί θέλουν να ψαρεύουν σε θολά νερά αγνούς αγωνιστές και για αυτούς τους λόγους δε μένουνε εκεί και καταγγέλλουν: «Αφού γνωρίζουν, εκ των προτέρων, την, από θέσεις αρχών, αρνητική απάντηση του Κόμματος, την υποκριτική τους έκκληση για ενότητα τη συμπληρώνουν με την απειλή, ότι εάν το ΚΚΕ δεν πάει μαζί τους θα το πληρώσει, ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες, πρέπει να απομονωθεί και να συρρικνωθεί το ΚΚΕ για να υποχρεωθεί να αλλάξει πολιτική.

Αποκαλύπτουν έτσι τους πραγματικούς τους στόχους που είναι «ή θα ενσωματωθείτε στην πολιτική διαχείρισης ή θα εξαφανιστείτε».


Σχολιάστε εδώ