Ουράνιο τόξο Χρυσής Αυγής – Κεντροαριστεράς!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ «έκλεισαν» το μάτι στη Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας ότι όλα μπορούν να συμβούν… Την περασμένη εβδομάδα, με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής ήρθη η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, με τρεις βουλευτές να έχουν αντίθετη άποψη.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γερμενή τάχθηκαν 208 βουλευτές, κατά 2, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Στην περίπτωση του κ. Μπούκουρα, υπέρ τάχθηκαν 207 βουλευτές, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Ο κ. Γερμενής κατηγορείτο για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε σχέση με το επεισόδιο που έγινε με το δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Το «Π» έψαξε και εντόπισε τους βουλευτές που ψήφισαν κατά της άρσης. Πρόκειται για τον νυν υφυπουργό Παιδείας, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα. Στην υπόθεση του κ. Μπούκουρα κατά ψήφισε ο γαλάζιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο οποίος αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας αποκλειστικά στο «Π» τα εξής: «Επιχειρώ να βλέπω τα πράγματα κατάματα και εάν θέλουμε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία δεν θα πρέπει να λειτουργούμε τιμωρητικά. Έκρινα ότι στην περίπτωση του κ. Μπούκουρα δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό. Το να επιδιώκουμε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να δικάζονται και να αθωώνονται στη συνέχεια είναι κακό, γιατί τους δίνει πόντους. Όταν έχεις να κάνεις με τη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να παίζεις. Και αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι ότι αρκετές φορές οι υποθέσεις άρσης ασυλιών έρχονται πρόχειρα και με απαράδεκτο τρόπο στη βουλή!». Λευκό και στις δύο περιπτώσεις ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Γιακουμάτος.

Μπορεί λοιπόν να μιλούν ορισμένοι για απομόνωση της Χρυσής Αυγής, ωστόσο μετά το άνοιγμα του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα προς την άκρα δεξιά και στη συνέχεια του βουλευτή Καβάλας και πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί» προσθέτοντας ότι : «Μπορεί κάποια στοιχεία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία», έρχονται και στελέχη άλλων πτερύγων της Βουλής να συνταχθούν. Άραγε για αυτήν την εξέλιξη τι να λέει ο αρχηγός; Τον ικανοποιεί η έξοδος από την απομόνωση ή χαλάει το ως τώρα προφίλ και δίνει την εικόνα ότι γίνεται ένα με αυτό που μέχρι τώρα καταγγέλλει;


Σχολιάστε εδώ