Οργανωτικός οργασμός στη Νέα Μέρα

Ο Μιχάλης Γιαννάκης θα είναι ο μόνος υποψήφιος για Γραμματέας του κόμματος, θέση την οποία κατείχε και σίγουρα θα εκλεγεί. Η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει επίσης την Πολιτική Γραμματεία, την Οικονομική Επιτροπή και το Συμβούλιο Δεοντολογίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Ζώης προτείνει την «κατάργηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για μισθωτούς και συνταξιούχους με συνολικό εισόδημα από μισθούς και συντάξεις έως και 33.000 ευρώ» και επιμένει ότι «αποτελεί μονόδρομο η διαγραφή μεγάλου ποσοστού του κρατικού χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Περιορισμοί στους συγγενείς των νταβατζήδων

Στο κείμενο του προγραμματικού πλαισίου που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο από τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Θύμιο Δρόσο, προτείνεται η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, η θέσπιση ασυμβίβαστου βουλευτή – υπουργού, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και τέλος όσο αφορά τα ΜΜΕ και το καθεστώς ιδιοκτησίας τους, η θέση της «Νέας Μέρας» είναι «κανένας μέχρι συγγένειας τρίτου βαθμού δεν μπορεί να μετέχει στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση δεύτερου μέσου ενημέρωσης».

Κοινοβουλευτική Ομάδα οι Ανεξάρτητοι

Στο μεταξύ ο Νίκος Σταυρογιάννης συμμετέχει στη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας από τους ανεξάρτητους βουλευτές Θεόδωρο Παραστατίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μάρκο Μπόλαρη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Γιώργο Κασαπίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και Νίκο Νικολόπουλο. Με την κίνησή τους αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε Επιτροπές της Βουλής, να κάνουν ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, να έχουν περισσότερο κοινοβουλευτικό χρόνο και κυρίως εντονότερη κοινοβουλευτική δραστηριότητα μέσω παρεμβάσεων. Όπως μαθαίνουμε θα στεγάζονται στην αίθουσα 261 της Βουλής, όπου μέχρι πρότινος – πριν την επιστροφή του στη ΝΔ- είχε γραφείο ο Κώστας Μαρκόπουλος.
Γ.Σ.


Σχολιάστε εδώ