Νύξεις με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αράδες αυτές γράφονται Πέμπτη μεσημέρι με βάση γνωστές προσωπικές μου απόψεις. Κανένας δεν ξέρει –ούτε η αφεντιά μου- το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τόσο τις συγκλίνουσες όσο και τις αποκλίνουσες απόψεις που θα διατυπωθούν από τους συνέδρους. Πράγμα φυσιολογικό, άλλωστε, για κάθε κομματικό συνέδριο.

Αυτή τη στιγμή γνωρίζω την εναρκτήρια αγόρευση του Αλέξη Τσίπρα και την πασίδηλα ΔΕΙΝΗ κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας, με υπαιτιότητα ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών. Εχθρών γαντζωμένων σε τερατώδη αντιλαϊκά συμφέροντα.

Η πολιτική δεν είναι ασφαλώς ούτε επάγγελμα αλλά ούτε και λειτούργημα. Προσθέτω ότι δεν είναι, ούτε κάτι που συνδυάζει στοιχεία επαγγέλματος και λειτουργήματος. Οι περισσότεροι από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, τη θεωρούν επάγγελμα και μάλιστα ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ επάγγελμα – και είναι κατάπτυστοι! Υπάρχουν, όμως, και οι άλλοι που έχουν ως κίνητρο το ΜΕΡΑΚΙ τους για ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην ενασχόλησή τους με την πολιτική. Τους κατατρώει, ωστόσο, το ΣΑΡΑΚΙ, όταν διαπιστώνουν ότι η προσφορά τους ΔΕΝ τελεσφορεί εξαιτίας απρόσμενων εξελίξεων. (Το δίδυμο ΜΕΡΑΚΙ-ΣΑΡΑΚΙ προσδιόρισε και τη δική μου ανάμειξη στην πολιτική, γιʼ αυτό απέτυχα παταγωδώς.)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς δεν διαθέτει επαγγελματίες πολιτικούς. Τα περισσότερα στελέχη τους είναι επιστήμονες και μάλιστα με εξειδικευμένη δραστηριότητα και περγαμηνές. Έχουν φυσικά και φιλοδοξίες να διακριθούν στον κομματικό τους χώρο. Ταυτόχρονα τους απογοητεύει η πολυδιάσπαση της Αριστεράς, με το ΚΚΕ να μην έχει στείλει εκπρόσωπό του να χαιρετίσει, έστω τυπικά, το ιδρυτικό τους συνέδριο, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής που δεν είχε αυτονοήτως προσκληθεί.

Ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο του αντιχιτλερικού αγώνα από την πρώτη ημέρα της άφιξης των ναζιστικών ορδών στην Αθήνα και ειδικός για τις αποζημιώσεις που μας οφείλει η Γερμανία, δεν εμφανίστηκε την Τετάρτη στο συνέδριο, έρμαιο των γεροντικών του εμμονών υπέρ των συνιστωσών. Συνιστώσες, εικάζω, που θα τις υπερασπιστεί αγορεύοντας πριν από το τέλος του συνεδρίου, όπως θα το πράξουν και άλλοι ομοϊδεάτες του στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναρωτιέμαι εμβρόντητος αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντιληφθεί την εμφυλιοπολεμική ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ του Σαμαρά που μας κυβερνά, όντας υπόδουλη στα κελεύσματα των τοκογλύφων δανειστών μας. Προφανώς το έχουν αντιληφθεί και, παρά ταύτα, συνεχίζουν το άηθες και κακώς εννοούμενο συμφεροντολογικά βιολί τους. Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοδιαλυθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ο ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ των μελών του, χωρίς να απεμπολήσει την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΕΥΣΗ. Εάν υπαναχωρήσει την τελευταία στιγμή για να τα βρει με τους σαφέστατα μειοψηφικούς θιασώτες των συνιστωσών, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Αντίθετα, η απαλλαγή του από ανθρώπους με «διχασμένη προσωπικότητα», όπως είπε χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Τσίπρας, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. Ένας θα φεύγει και τουλάχιστον πέντε θα προσχωρούν στη θέση του. Είμαι απόλυτα σίγουρος γιʼ αυτόν τον ισχυρισμό μου. Η μεγάλη πλειονότητα των λαϊκών στρωμάτων και του πρώην αστικού χώρου, που πλήττονται καίρια από τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, θα πυκνώσουν τους υποστηρικτές του ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ψηφοφόροι του ΚΚΕ, το οποίο αύξησε δημοσκοπικά τα ποσοστά του επειδή πρόσφερε τη συχνότητα του 902 στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, θα ενισχύσουν τη μόνη εφικτή και αποτελεσματική λύση σήμερα. (Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι αποκάλυψε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα ψεύδη της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 2009-2010, τα οποία (…) «διαστρέβλωσαν την εικόνα της Ελλάδας»).

Παρά τα εις βάρος του λεγόμενα και τις συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του –απόδειξη ότι τον φοβούνται-, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Εκτός από τη ρητορική του δεινότητα, διαθέτει ευστροφία πνεύματος και ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ. Μελετάει σε βάθος τα προβλήματα, συνεργάζεται χωρίς προκαταλήψεις με τους εκάστοτε ειδικούς και ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ για την Ελλάδα.

Τον κατηγορούν για τα ταξίδια του στο εξωτερικό και τις συζητήσεις του με κορυφαίες προσωπικότητες των χωρών τους. Ακόμα και στο στόμα του λύκου πήγε και συναντήθηκε με τον Σόιμπλε. Δεν του είπε όσα θα ήθελε να ακούσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αντίθετα, ήταν Ο ΜΟΝΟΣ επικεφαλής ελληνικού κόμματος που του μίλησε ανοιχτά για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, τις επανορθώσεις και το Σύμφωνο του 1953 στο Λονδίνο. Σύμφωνο που προέβλεπε ότι η Γερμανία θα κατέβαλε τα χρωστούμενα μετά την επανένωσή της, πράγμα που αρνήθηκε να πράξει ειδικά απέναντι στην Ελλάδα! (Το μόνο που δεν του είπε είναι ότι στο Σύμφωνο του 1953 οφείλει η Γερμανία το οικονομικό της θαύμα…). Κατά τα άλλα, σε λίγες μέρες που θα έρθει στην Αθήνα ο Σόιμπλε δεν πρόκειται να τον συναντήσει. Και δεν θα τον συναντήσει διότι προετοιμάζεται από τώρα για τα επακόλουθα της επικείμενης πτώσης του Σαμαρά.


Σχολιάστε εδώ