ΜΠΑΣΚΕΤ

Χτίζει συμμαχίες στην Ευρωλίγκα
ο Γιαννακόπουλος

Μετά από τη συμπλήρωση των βασικών εξαρτημάτων στην «πράσινη» μηχανή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφιερώνει τον χρόνο του στο χτίσιμο συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία κίνηση, από την οποία προσδοκά πολλά οφέλη στο μέλλον διότι γνωρίζει τη δυναμική που έχει η ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα. Μέσω ανταλλαγής επιστολών, ο Γιαννακόπουλος έβαλε τέλος στη διαμάχη του με τους διοικούντες την ομάδα της Μόσχας και έτσι απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο σε μια περίοδο που αναμένονται ανακατατάξεις στον ευρωπαϊκό χώρο με τη δυναμική που βγάζουν Ρεάλ και Φενέρ, αλλά κυρίως με τις προσβάσεις που διαθέτουν Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιαννακόπουλος και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχουν αφήσει ανοικτά δύο μέτωπα. Το ένα αφορά στον πέμπτο γκαρντ του Παναθηναϊκού που μπορεί να προέρχεται και από την Κίνα, ενώ το άλλο εξάρτημα που λείπει αφορά στη φροντ λάιν. Στις σκέψεις των «πράσινων» βρίσκεται και ένας παίκτης, η απόκτηση του οποίου θα πονέσει πολύ τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά στον Παναθηναϊκό διστάζουν να προχωρήσουν στην κατάθεση επίσημης πρότασης για να μη χάσουν πόντους στο επικοινωνιακό κομμάτι από το ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιήσει ο παίκτης για να επιστρέψει στον Πειραιά.

Τρελάθηκε
ο Καλάθης
με την ΕΟΚ

Η επίθεση που δέχθηκε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο εξόργισε τον Νικ Καλάθη, ο οποίος για πρώτη φορά ζήτησε άδεια τεσσάρων ημερών από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο διεθνής γκαρντ θεωρεί ότι αποτέλεσε εύκολο στόχο για τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ. «Αν ο Νικ πάει στο NBA δύσκολα θα του έδιναν άδεια τα δύο πρώτα χρόνια και ο Βασιλακόπουλος που το ξέρει φρόντισε να του δείξει από τώρα ότι θα ‘ναι καλύτερο να μείνει στην Ευρώπη», λένε στο περιβάλλον του Καλάθη.
Η ουσία ήταν ότι ο διεθνής γκαρντ πάγωσε με τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΕΟΚ. Με κίνδυνο να χάσει η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων τον επόμενο ηγέτη της, διότι έτσι θεωρούν και οι διεθνείς τον Καλάθη. Ειδικά έπειτα από την εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Φουλάρουν
για Ντέιβις
στον Πειραιά

Η απώλεια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη πόνεσε πολύ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και μετρίασε τη χαρά για την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη.
Κυρίως επειδή ο έμπειρος φόργουορντ προτίμησε τον αιώνιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Στον Πειραιά, βέβαια, ισχυρίζονται ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός τους προχωρά χωρίς σημαντικές αποκλίσεις με βασικό επιχείρημα ότι σε κάθε θέση είχαν δύο και τρεις εναλλακτικές επιλογές δίχως να ξεχωρίζει σημαντικά ο ένας παίκτης από τον άλλον.
«Μόνο επικοινωνιακά μας ενόχλησε η απώλεια του Μαυροκεφαλίδη», υποστηρίζουν συνεργάτες των Αγγελόπουλων και αναζητούν τρόπους για να πάρουν εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό. Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας, βέβαια, παραμένει ο Πολ Ντέιβις, για τον οποίο όμως η Χίμκι αξιώνει χρήματα. Τα παζάρια ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης και τη ρώσικη ομάδα συνεχίζονται, αλλά ταυτόχρονα ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει το έδαφος για το εναλλακτικό πλάνο του.


Σχολιάστε εδώ