Μια περιοδεία μπούμερανγκ για τον Βενιζέλο…

Αντί για τους συνηθισμένους πεντοζάληδες οι φωνές, οι διαμαρτυρίες, οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες που αν δεν υπήρχαν οι ψύχραιμοι, τα θέματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και απρόβλεπτα, και μάλιστα, σαν είδαν οι Κρητικοί και ορισμένους που τον συνόδευαν εξαγριώθηκαν περισσότερο. Ο Βενιζέλος ο Ελευθέριος έκανε μεγάλη την Ελλάδα, έκανε περήφανους τους Έλληνες και εσείς πάτε να την μικρύνετε και έχετε κάνει τους Έλληνες να ντρέπονται. Μας έχετε ξεφτιλίσει διεθνώς. Να φύγετε γρήγορα. Η κατάσταση ολοένα και ξεφεύγει και μάλιστα, πολλοί έλεγαν πως η περιοδεία της κοροϊδίας δεν έπρεπε να γίνει από την Κρήτη.

Να πάτε να δουλέψετε άλλους, εμείς εδώ δεν δουλευόμαστε. Και τα έσουραν και στον δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη και σε ορισμένα μέλη της ΝΕ. Μάλιστα η προγραμματισμένη συνεδρίαση στα γραφεία της ΝΕ, για τον φόβο των Ιουδαίων έγινε σε ξενοδοχείο και σε απόλυτη φαγωμάρα. Το επιτελείο Βενιζέλου χρεώνει ότι όλο το θέμα το χειρίστηκε παιδικά ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης, που αν και Ηρακλειώτης δεν προστάτεψε τον πρόεδρο.

Στο Ρέθυμνο έπεσε αρκετό γιούχα και υπήρξαν και μεγάλες εντάσεις από τους δημοτικούς αστυνομικούς,- κάποιοι συνελήφθησαν- αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν, ήταν περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Βαγγέλη. Το Ρέθυμνο του γύρισε την πλάτη. Στα Χανιά για τον φόβο των Ιουδαίων άλλαξαν χώρο ομιλίας και μίλησε στη Σούδα σε μια αίθουσα (Μ.Α.Ι.Χ.) που χωράνε εμείς και εμείς. Πάντως η κατάσταση στην Κρήτη στην πρώτη έξοδο του Βενιζέλου σαν αντιπροέδρου, στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία και μάλιστα οι συνεργάτες του λένε, ότι ήταν αυτοχειρία η όλη περιοδεία.

Τα ρίχνουν χοντρά, στον άπειρο, άχρωμο και άκαπνο γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη που πήγε να κάνει το κομμάτι του και κομμάτιασε τον πρόεδρο.

Ο Περιοδεύων…


Σχολιάστε εδώ