Λιγότερα νυχτερινά υπογλυκαιμικά επεισόδια με νέα ινσουλίνη

Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης Φάσης 3 (EDITION I) για την υπό έρευνα νέα ινσουλίνη U300 έδειξαν ότι επιτυγχάνεται παρόμοιος γλυκαιμικός έλεγχος με λιγότερα νυχτερινά υπογλυκαιμικά επεισόδια σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine (ένεσιμη ινσουλίνη glargine [rDNA προέλευσης]). Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε συνοπτικά αποτελέσματα από μία δεύτερη μελέτη Φάσης 3 (EDITION II) για τη νέα ινσουλίνη U300, η οποία επίσης έδειξε παρόμοια μείωση των επιπέδων σακχάρου του αίματος, ενώ λιγότεροι ασθενείς υπέστησαν νυχτερινό επεισόδιο υπογλυκαιμίας συγκριτικά με την ινσουλίνη glargine.
Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από τις μελέτες EDITION I και EDITION II, αντίστοιχα, οι οποίες αποτελούν τμήμα του κλινικού προγράμματος Φάσης 3 EDITION, το οποίο αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της υπό έρευνα νέας ινσουλίνης U300 σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Τα δεδομένα από το πρόγραμμα EDITION I παρουσιάστηκαν στο 73ο Επιστημονικό Συνέδριο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA).
Η υπό έρευνα νέα ινσουλίνη U300 αποτελεί ένα νέο σκεύασμα με βάση το μόριο της glargine, το βιολογικό παράγοντα της ινσουλίνης glargine, με το καθιερωμένο προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Ωστόσο, το φαρμακοκινητικό και φαρμακοδυναμικό προφίλ της νέας ινσουλίνης U300 είναι μοναδικό, με μελέτες που δείχνουν ότι διαθέτει ακόμα πιο επίπεδο προφίλ δράσης και ακόμη πιο παρατεταμένη διάρκεια δράσης συγκριτικά με την ινσουλίνη glargine.. Η νέα ινσουλίνη U300 προσφέρει επίσης το πλεονέκτημα ότι απαιτείται μικρότερος όγκος σκευάσματος για υποδόρια έγχυση σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine.


Σχολιάστε εδώ