ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί καθηγητής Δρ. Μουσταφά Αϊκάτς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, στο γραφείο του, λοιπόν, για να συζητήσουν επί του θέματος. Στην επίσκεψη αυτή τον πρύτανη συνόδεψαν ο Δρ. Τζεγκίζ Τζεϊλάν διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί, ο συντονιστής διεθνών σχέσεων Μουσάμπ Κουρού και το μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Θράκης Μουσταφά Χατιπλέρ.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα. Στην συνάντηση αυτή ο πρύτανης Μουσταφά Αϊκάτς ενημέρωσε σχετικά με τις καινοτομίες και τους στόχους του πανεπιστημίου Κιρκλαρελί. Από την πλευρά του ο Σερίφ, εξέφρασε την αγωνία, όπως δήλωσε σε τουρκοφυλλάδες, για την εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας, αλλά και την αναγκαιότητα του προσανατολισμού αυτής της εκπαίδευσης στην Ανατολή…

Κι όμως κινείται…
Γεγονός είναι ότι η τουρκική προπαγάνδα καλά κρατεί και εννοείται πως δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα της εκπαίδευσης των μελών της σε αλλότρια χέρια (της Ελλάδας, δηλαδή). Κι έτσι, ενώ ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, οι γνωστοί άγνωστοι προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την κατάσταση στα χέρια τους.
Και αυτή η κατάσταση ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν. Έτσι, εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες πραγματοποιούνται οι τελετές λήξης των παιδικών σταθμών που λειτουργούν ως επί το πλείστον υπό την αιγίδα του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», πίσω από τον οποίο βεβαίως, κρύβεται το τουρκικό προξενείο, το οποίο διαθέτει άφθονο χρήμα, που έρχεται από την Άγκυρα…
Οι μαθητές σε αυτές τις τελετές επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους, που φυσικά δεν είναι τίποτα από άλλο από απαγγελία ποιημάτων για τη… μαμά Πατρίδα και φυσικά τον Κεμάλ… ενώ στις ομιλίες που έγιναν σε αυτές κοινό υπήρξε το αίτημα της μειονότητας για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

Διεύρυνση…
Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι από δω και στο εξής η τουρκική εκπροσώπηση στη FUEN, αφού εκτός από τους τουρκοσυλλόγους δεκτό μέλος έγινε και το DEB…
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), η λεγόμενη «Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» (FUEN) πραγματοποίησε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου 2013 το ετήσιο συνέδριό της στο Ν. Τιρόλο της Ιταλίας και σε αυτό την… «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» την εκπροσώπησαν η ΑBTTF, ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) και το κόμμα DEB, που υπέβαλε μάλιστα και αίτημα ένταξης ως μέλους στη FUEN.
Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ενώ από το DEB παρέστησαν ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ, καθώς και τα μέλη Λεϊλά Σαλίχογλου και Σερήφ Οσμάν. Τον BTAYTD εκπροσώπησε ο φανατικός – και αρθρογράφος της προξενοφυλλάδας της Κομοτηνής «Γκιουντέμ»- Τζεμίλ Καμπζά, ενώ συμμετείχε και «Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ) με τη γνωστή για τη δράση της, διευθύντριά της Περβίν Χαϊρουλλάχ.
Κοινώς, «όλα τα μωρά στην πίστα»…


Σχολιάστε εδώ