ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

ΠΑΡΑΛΙΓΟ να πιαστούν στα χέρια την Πέμπτη το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής που συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης με τον Γιάννη Ντόλιο του ΠΑΣΟΚ. Αν και… συνεταιράκια, ο καυγάς άρχισε για το ποιος φταίει που απολύονται οι σχολικοί φυλακές, καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, κλείνουν Οργανισμοί. Δυο χρόνια που κυβερνήσατε δεν κάνατε τίποτε, καμιά μεταρρύθμιση έλεγε ο γαλάζιος, εσείς τι κάνατε ένα χρόνο που έχετε την κυβέρνηση ανταπαντούσε ο πράσινος. Πες πες το κλίμα οξυνόταν, η σύγκρουση όμως αποφεύχθηκε.

ΜΕΧΡΙ τώρα ξέραμε ότι μόλις έπαιρνε την κυβέρνηση άλλο κόμμα το πρώτο που έλεγε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ήταν ότι βρήκαν καμένη γη. Αυτή την πεπατημένη ακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον προκάτοχό του κ. Μανιτάκη ότι δεν είχε τίποτε ετοιμάσει για την σφαγή των… νηπίων, ούτε ένα όνομα! Κατʼ αρχήν αν δεν κάνω λάθος ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν επί Μανιτάκη, ο κ. Σαμαράς; Να πιστέψουμε δηλαδή ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν δίπλα του; Αυτή είναι η μια πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για να κάνει αυτά που δεν έκανε ο προηγούμενος. Και μάλιστα δεν πρόβαλε καμιά ένσταση, αντίθετα είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να απολύσει τους πάντες. Και ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι ήταν απροετοίμαστος και ζήτησε… τρίμηνη παράταση. Κατά τα άλλα τόπο στα νιάτα…

ΔΕΝ γνωρίζω από που αντλεί τη βεβαιότητα αυτή, αλλά τελευταία η Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζεται όλο πιο σίγουρη ότι θα διαδεχθεί τη Μ. Δαμανάκη στη θέση της ευρωπαίας επιτρόπου. Θεωρεί ότι θα προταθεί από τον Αντ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμιά αντίρρηση. Από το Μαξίμου δηλώνουν…άγνοια για όλα αυτά και τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια και συζητήσεις. Πληροφορούμαι ωστόσο ότι την ίδια θέση διεκδικεί κι η Μ. Γιαννάκου, με μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθότι ευρωβουλευτής επί σειρά…τετραετιών. Η τελευταία είχε διεκδικήσει θέση υπουργού στο πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ δριμύτερα στο προσκήνιο τα σενάρια για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών. Αφορμή αυτή τη φορά η αναστάτωση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της εφαρμογής του μέτρου της κινητικότητας. Οι επικείμενες απολύσεις χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, με πρώτους αυτούς της δημοτικής αστυνομίας, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και τις αρχές του 2014, οπότε θα γίνουν οι πρώτες απολύσεις όσων υπαλλήλων θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Δήμαρχοι προσκείμενοι στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν τις ηγεσίες των κομμάτων «τους» ότι αν οι εκλογές γίνουν Μάιο η Ιούνιο οι δήμοι θα περάσουν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής! Κι ότι προτιμώτερο να υπάρξει μια παράταση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, να καταλαγιάσει ο θυμός και οι πολίτες να ψηφίσουν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα.

ΚΑΙ Ο ΑΝΙΨΙΟΣ Δήμαρχος του Καρπενησίου τα χώνει στον Κυριάκο! Με την οικογένεια Μητσοτάκη ποτέ δεν πλήττει κανείς…

ΕΞΟΧΩΣ… πολιτική η απάντηση Μπαλασόπουλου στην Πιπιλή. Πάντως, απατάται αν νομίζει ότι την έκανε… σκουπίδι!
Η Φωτεινή δεν μασάει…


Σχολιάστε εδώ