Δημόσια Τηλεόραση, σε Mega φόντο

Στην αρχή ήταν η ΝΕΡΙΤ. Μετά ήρθε η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση». Και τέλος η ΔΤ, ή αλλιώς «Δημόσια Τηλεόραση». Το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2013, η κυβέρνηση εξέπεμψε αρχικά κάρτα με το σήμα «Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» διαφοροποιούμενη από το σήμα ΝΕΡΙΤ, με το οποίο αρχικά είχε κάνει την πρώτη απόπειρα. Στο τέλος της ίδιας μέρας ο τίτλος άλλαξε σε ΔΤ, δηλαδή «Δημόσια Τηλεόραση». Η εκπομπή έγινε από τα λεγόμενα στούντιο της Παιανίας τα οποία χρησιμοποιούσε τα πρώτα χρόνια το Mega. Τα στούντιο ανήκουν στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «TVE», στην οποία συμμετέχουν με 25% τα Studio ATA (ΔΟΛ) και με 25% η Άνωση(Πήγασος). Η εταιρεία TVE είχε αναλάβει για την ΕΡΤ δύο μικτές παραγωγές, το «Μεσογείων 136» και το «Επτά» για τα οποία η εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.
Θυμίζουμε πως ο σημερινός υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ήταν ανώτατο στέλεχος του ΔΟΛ, διευθυντής στα «Νέα» και το «Βήμα» και εσχάτως αρθρογράφος στο «Έθνος». Η μεταφορά του σήματος έγινε από τον ΟΤΕ και η πολυπλεξία από τη Digea. Στην εταιρεία συμμετέχουν έχοντας από 12,5%, όλοι οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, δηλαδή το Mega, ο ΑΝΤ1, το Star, ο Σκάι, ο Alpha, το Alter και το Μακεδονία TV.
Το πρόγραμμα που μετέδωσε κατά κύριο λόγο προερχόταν από το Κανάλι της Βουλής, στο οποίο είχε παραχωρηθεί από την ΕΤ1. Για τη μετάδοση του σήματος εργάστηκε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ με σχέση ΠΕΘ. Για τις συνεργασίες αυτές το υπουργείο Οικονομικών που ελέγχει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας, ως διάδοχη κατάσταση της ΕΡΤ ΑΕ, δεν είχε αναρτήσει καμία συμφωνία στη Διαύγεια, που είναι απαραίτητος όρος για να θεωρούνται νόμιμες οι πράξεις αυτές.


Σχολιάστε εδώ