αμυντικά θέματα

9η, ημιτελή, συμφωνία

= Του Σούμπερτ, χαρακτήρισε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος την πρώτη θητεία του στο ΥΕΘΑ επί 8μηνο, επί εποχής αποτυχόντος πρωθυπουργού.
= Επανήλθε να τη συμπληρώσει. Αισίως, του ευχόμαστε.
= Οι μισθοί και οι συντάξεις των ε.ε. και ε.α. στελεχών δε θα θιγούν επί του παρόντος. Ποιος ξέρει τι θα γίνει αύριο…
= Θα επιδιωχθεί να μην υπάρξει καθυστέρηση ροής εγγράφων – φακέλων. Όταν ρωτήθηκε για τον «τάφο του Ινδού» που παρέλαβε, χαμογέλασε…
= Αυτά στο λιτό, στρατιωτικό, αλλά «ζεστό» γεύμα που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες στη ΛΑΕΔ την Τετάρτη.
= Καλή κίνηση. Ο Τύπος πρέπει να βοηθάει και να ελέγχει. Δεν απομονώνεται. Ο προκάτοχός του δεν καταδέχθηκε να δει ούτε μια φορά τους δημοσιογράφους.
= Εντύπωση προκάλεσε η άρτια, άψογη λειτουργία της Λέσχης, την οποία ο κ. Μανιτάκης, τρομάρα του, ήθελε να εκποιήσει!

Η ιρακινή επίσκεψη

= Ομάδας υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Στρατηγό Χαφίθ Φακάντ.
= Την είχαμε προαναγγείλει προ 15νθημέρου.
= Ήρθαν για θέματα στρατ. εκπαίδευσης και ανίχνευσης δυνατοτήτων συνεργασίας με ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Θέματα αρμοδιότητας της κ. Φώφης Γεννηματά και των επιτελών της.
= Η επίσκεψη διανθίστηκε με τα συνήθη shows – επιδείξεις καταστροφής πυρομαχικών κ.λπ.
= Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε αργότερα.
= Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…
= Και… δουλευτάδες.

Ενθουσιάστηκα…

= Μέσα σε αυτή την εσωτερική μιζέρια, την ανέχεια και τα διαδοχικά «μέτρα», έξω πάμε καλά, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής.
= Ο κ. Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε 2ήμερη επίσκεψη στην Πολωνία, συνοδευόμενος από 18 άτομα του Προεδρικού Μεγάρου, πάσης φύσεως και κατηγορίας.

Όργιο φοροδιαφυγής
γερμανικών εταιρειών

= Τον βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) τον είχαμε γνωρίσει από μία ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και σκληρή ερώτηση (4401/27.11.12), σχετική με τη λωποδυσία που γίνεται στα ΑΩ του υπουργείου Άμυνας.
= Η απάντηση που πήρε από τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο (χειρ Γεωργιόπουλου εποίησε) ήταν της συνήθους μορφής «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»… Μία, μάλιστα, παράγραφος κραυγάζει την πλήρη υποταγή της Υπηρεσίας στους βαρόνους. Γράφει: «Η ευθύνη των ΑΩ ανήκει στις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες…» Κοντολογίς, η ΓΔΑΕΕ είναι απλός παρατηρητής και αφήνει τα αφεντικά να κάνουν ό,τι θέλουν…
= Ο κ. Β. Οικονόμου επιτίθεται ξανά με μία τεκμηριωμένη ερώτηση, με την οποία ζητάει έλεγχο του βίου και πολιτείας των γερμανικών εταιρειών BMW και MERCEDES, όσον αφορά στη φοροδιαφυγή.
= Επειδή το θέμα «ακουμπάει» και το ΥΕΘΑ, αφού είναι γνωστό το «άρμεγμα» των Ε.Δ. από όλους τους μαστούς από τη MERCEDES, με τις γνωστές υπερκοστολογήσεις (jeeps, ανταλλακτικά), καλά είναι να ρίξει κάποιος μια ματιά και να γίνει μια ανακοίνωση, καίτοι τα «κυκλώματα» απαγορεύουν τέτοιες κινήσεις.

Και κάτι για τον Άδωνη

= Τον νέο υπουργό Υγείας.
= Στο Υπουργείο σας βρίσκεται σε εξέλιξη επαναληπτικός διαγωνισμός για 100 οχήματα του ΕΚΑΒ.
= Η MERCEDES παίζει κι εδώ τα παίγνιά της.
= Τον νου σας, κ. Γεωργιάδη, γιατί και σε σας υπάρχουν κυκλώματα. Σας διαβεβαιώ…

Παραλειπόμενα από το ΥΕΘΑ

= Κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων από κ. Δ. Αβραμόπουλο και Φώφη Γεννηματά.
= Ακούστηκε ο πρώτος να ψιθυρίζει στην ουρανοκατέβατη κυρία το γνωστό άσμα Χατζή:
Θα περπατάμε πλάι – πλάι
σαν τον Απρίλη και τον Μάη
σαν του τραίνου τις γραμμές
που δε θα σμίξουνε ποτέ…
= Η κ. Φώφη δε φάνηκε να αντελήφθη τον συμβολισμό.

Κεραυνοί επί της
κεφαλής μου

= Αλληλογραφία:
= Ταξίαρχος Στρατού ΚΧΜ: Με επιπλήττει γιατί, ενώ προβαίνω σε καταγγελίες, δεν επανέρχομαι. Τις αφήνω μετέωρες, γράφει. Μου αναφέρει συγκεκριμένα το Ηλεκτρονικό Σύστημα Στρατού, τα οπτικά KARL-GUSTAV, σωρεία Αντισταθμιστικών, κυρίως τα ΑΩ TOR-M1. Η απάντησή μου είναι σαφής:
– Δεν είμαι γραφείο ερευνών.
– Δεν είμαι ούτε ανακριτής ούτε εισαγγελέας.
Το να επαναλαμβάνω 2 και 3 φορές την καταγγελία είναι το χούι μου. Όταν η εξουσία δεν απαντά, τι να κάνω; Όταν τα κυκλώματα υπαλλήλων του ΥΕΘΑ – Προμηθευτών λειτουργούν ακόμη, χωρίς να τα ενοχλεί κανείς, πώς να αντιδράσω; Ολόκληρος μεγαλοδικηγόρος – βουλευτής (ο κ. Β. Καπερνάρος) πήρε δημοσίευμα – καταγγελία μου και την έστειλε στον Εισαγγελέα του Α.Π. Σιωπή και από εκεί. Αγαπητέ Ταξίαρχε ΚΧΜ, τα πάντα έχουν διαφθαρεί και πωρωθεί. Πάρτε το χαμπάρι. Χρειάζεται σάρωθρο με ισχυρά απορρυπαντικά. Που δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να το πιάσει.
= Υποναύαρχος Διόδωρος: Με επιπλήττετε γιατί έκανα «γαργάρα» ονόματα μεγαλόσχημων της ΓΔΕ που επισκέπτονταν τον Χριστοφοράκο, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το CRASH (Μάιος 2013) του κ. Γ. Τράγκα. Ναύαρχέ μου, σου ορκίζομαι, αγνοώ αυτό τον κατάλογο. Τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να αγοράζω όλα τα περιοδικά και εφημερίδες. Παρέλειψε και ο ευλογημένος, φίλος μου κ. Τράγκας, να μου στείλει του περιοδικό. Στείλτε μου εσείς μια φωτοτυπία και σας υπόσχομαι…

Και ολίγη ιστορική
αναδρομή

= Όταν στη Ρώμη κυριάρχησε ο αυτοκράτορας Γάλβας (3 π.Χ.-69 μ.Χ.), ανατρέψας τον αιμοσταγή Νέρωνα, κάποιος συγκλητικός, ας τον ονομάσουμε Ακινίνο, άρχισε να κινείται εναντίον του.
= Ο αυτοκράτορας ενημερώθηκε και έσπευσε να δράσει, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Ακινίνου. Τον έστειλε ανθύπατο στην Αίγυπτο, με δικαίωμα είσπραξης φόρων. Ταυτόχρονα, του εκχώρησε τους φόρους και της Σικελίας και της Σαρδηνίας!
= Μετά 5 μήνες, κάποιος του είπε ότι ο Ακινίνος καταφέρεται, πάλι, εναντίον του. Τότε ο Γάλφας εκστόμισε την παρακάτω φράση, που είναι γνωστή ως κανόνας του Γάλβα: «Κανένας δεν είναι περισσότερο ακίνδυνος, από εκείνον που η φιλοδοξία του είναι να γεμίζει την κοιλιά του…»

Στα ημέτερα

= Το σωτήριο έτος 1996, ο Άκης ηττήθηκε, αναπάντεχα, δύο φορές από τον Σημίτη, τον οποίο περιφρονούσε αφάνταστα, στη διαδοχή του Ανδρέα. Γνωστά και τα παρασκήνια…
= Ο Άκης δε μάσησε την ήττα και ορκίσθηκε να ανατρέψει τον Σημίτη τον Βραχύ, που όταν άκουγε Άκη έτρεμε…
= Κάποιος, όμως, διαβασμένος (πράγμα σπάνιο για Πασόκο), του θύμισε τον χρυσούν κανόνα Γάλβα, για να τον εφαρμόσει στον, γνωστό για την αδηφαγία του, παλαιόθεν, Άκη.
= Αμ έπος, αμ έργον, του αναθέτει το γαλακτοφόρο ΥΕΘΑ, προικίζοντάς τον, μάλιστα, με δεκάδες δισ. ευρώ (από τα δάνεια των Γερμανογάλλων) για να ψωνίζει οπλικά συστήματα «για τη σωτηρία του τόπου».
= Ο Άκης, αλά Ακινίνος, έπεσε στη φάκα και ο Σημιτάκος ησύχασε. Τα λοιπά τα γνωρίζετε. Διαμαρτυρήθηκαν κι άλλοι «Ακινίνοι», έδωσε και σε αυτούς (Ολυμπιακοί, ΟΣΕ, καύσιμα, χρηματιστήριο, κτηματολόγιο κ.λπ.).

Και η παρεούλα;

= Ο Άκης είχε, βασικά, 5 στενούς συνεργάτες – Επιτελείς, που έπρεπε να τακτοποιηθούν:
= Γιάννης Σμπώκος, γνωστός για την εθνοσωτήριο δράση του στο υπ. Γεωργίας, Γεν. Δντής Εξοπλισμών.
= Γεώρ. Δασκαλάκης, οικονομολόγος, «ειδικός» επί τραπεζιτικών, Διοικητής Γεν. Τράπεζας.
= Βασ. Χωραφάς, φιλόλογος, Γεν. Δντής Υπουργικών Επιτελείων (ΕΠΥΕΘΑ), με ειδικότητα στις απόρρητες δαπάνες. Το 1999 ο Π.Υ. του ΕΠΥΕΘΑ ξεπερνούσε αυτόν ενός Υπουργείου.
= Γεώρ. Αγραφιώτης, πολιτικός επιστήμων, Δντής Ιδιαίτερου Γραφείου και Πρόεδρος θυγατρικής της Γενικής (μαϊμού), αλλά με οδηγό, MERCEDES, γραμματέα.
= Αντ. Κοτσακάς, υπεργολάβος οικοδομών, Γεν. Δντής Ινστιτούτου Αμυντικών Ερευνών! (Οι Τούρκοι πανικοβλήθηκαν.)

Σήμερα;

= Ο πρώτος βρίσκεται με τον Άκη στην μπουρού, παραθερίζει στον Κορυδαλλό μαζί του και οι τρεις τελευταίοι έχουν οργανωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
= Ο κ. Κοτσακάς ιδιαίτερα δραστηριοποιείται στο Οργανωτικό κι έχει αναλάβει την οργάνωση του Συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ (ΝΕΑ 18.06).
= Όπως, ασμένως, πληροφορούμαι, και οι τρεις σοσιαλιστές νέοι θέλουν να ολοκληρώσουν την προσφορά τους στη χώρα από ένα άλλο μετερίζι, στο πλευρό του Αλέξη. Η στήλη, σοσιαλίζουσα ανέκαθεν, εύχεται επιτυχία στο έργο τους.

Όνειρο ήταν και πέρασε

Και ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, κατά την διάρκεια της οποίας μάλιστα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Filip Vuzanozic, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωνε ότι δεν τίθεται θέμα προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη Αξιωματικών Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.
Η «τρόικα» έκανε και πάλι το θαύμα της, αφήνοντας μερικές δεκάδες παιδιά στην ανεργία…


Σχολιάστε εδώ