ΑΛΛΕΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Νέα ενίσχυση της δημοσιογραφικής ομάδας του δελτίου ειδήσεων στο Star Channel. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, θα σχολιάζει από το γραφείο του στη «Real News» τις πολιτικές εξελίξεις και παράλληλα στα παράθυρα, ανάλογα με τη θεματολογία θα βρίσκονται, ο Σταύρος Λυγερός και η Κάτια Μακρή, η οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν στον Alpha.

Δύο αποχωρήσεις από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών παραιτήθηκαν από την εφημερίδα, ο διευθυντής σύνταξης Σταμάτης Νικολόπουλος και η αρχισυντάκτρια Ελένη Κωσταρέλου. Η τελευταία δηλώνει πως έφυγε από την εφημερίδα καθώς αναζητείται επενδυτής στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συμπλήρωσε όμως πως θα παραμείνει στο Συνεταιρισμό που έχει και τον έλεγχο της εκδοτικής εταιρείας.

Το δικαίωμα να εξαγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές του ΔΟΛ που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο, έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Σταύρο Ψυχάρη.

Σκέψεις για τη μετεξέλιξη των πρακτορείων διανομής Τύπου, σε μεταφορικές εταιρείες, προκειμένου να επιβιώσουν, υπάρχουν μεταξύ των εκδοτών. Δηλαδή τα φορτηγά, εκτός από εφημερίδες θα μεταφέρουν π.χ. και ψυγεία!

Ποινές σε δημοσιογράφους επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τους οποίους είχε εγκαλέσει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης, επειδή μετείχαν σε διαφημίσεις δημοσιογραφικών σχολών εν όψει της νέας διδακτικής περιόδου και ότι αυτό είναι αντίθετο με τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Η αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε κατά των Ν. Χατζηνικολάου, Μανώλη Κοττάκη, Γιάννη Πολίτη, Σωτήρη Δανέζη, Γιώργου Δουατζή, Χρήστου Κωνστά, Φώτη Σιούμπουρα και Πάνου Βόγλη. Όλοι εκτός του τελευταίου, κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στους χώρους εργασίας.

Την πεποίθηση του ότι «η ΕΡΤ διαθέτει την κατάλληλα τεχνική υποδομή» και «έγκυρο προσωπικό», εξέφρασε ενώπιον του ΕΣΡ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ειδικός εκκαθαριστής της, Γκίκας Μάναλης. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, αλλά το ζήτημα παραπλάνηση της
Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, δεν φαίνεται να απασχολεί τον πρόεδρο της, Ι. Λασκαρίδης, ο οποίος είναι και ο τελικός υπογράφων, στην ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για το διορισμό του στο ΔΣ της ΕΡΤ. Μήπως υπάρχει παράβαση καθήκοντος;

Την επαναλειτουργία του Τρίτου Προγράμματος ζητάει με επιστολή του προς τον Π. Καψή, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας.

Ευρύ κύμα διακοπής διαφημιστικών προγραμμάτων από το εξωτερικό, έγινε τις προηγούμενες μέρες κυρίως στον έντυπο Τύπο και τα ειδικά περιοδικά. Ο λόγος, όπως μεταφέρθηκε στους εκδότες, είναι το λουκέτο στην ΕΡΤ! Όπως τους δηλώνεται, η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον ενδιαφέρουσα εμπορική αγορά καθώς δεν διαθέτει πολλά τηλεοπτικά κανάλια και έκλεισε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Μετά τη Γερμανία όπου τη θέση της ERT World πήρε ο ΑΝΤ 1 Europe και στην Αυστραλία, τη θέση της δορυφορικής ΕΡΤ πήρε πάλι το δορυφορικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Οι ομογενείς είναι έξαλλοι με την ελληνική κυβέρνηση, που έκλεισε τη φωνή της χώρας στο εξωτερικό.

Ενθουσιασμός επικρατεί στον ΑΝΤ1. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ.

Μετά την επιστροφή του Β. Ρέστη από την Αμερική, η συνάντηση στον όμιλο Βαρδινογιάννη με θέμα την εξαγορά των καναλιών MTV, Nickelodeon και του σταθμού Music. Το αντάλλαγμα είναι η είσοδος του εφοπλιστή στο σχήμα του Star.

Στην τελική ευθεία η συζήτηση στο ΣΚΑΪ για την ανανέωση του συμβολαίου της Σίας Κοσιώνη, η οποία αναδείχθηκε από τη συχνότητα του σταθμού.

Κινήσεις και ζυμώσεις στην περιφέρεια ενόψει της προκήρυξης για τις ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες. Μέχρι στιγμής, μόνο η ΕΠΕΚ έχει δηλώσει πως θα καταφύγει με προσφυγές εναντίον της προκήρυξης, εάν δεν αλλάξουν οι φωτογραφικοί όροι που δημοσιοποιήθηκαν στη διαβούλευση από την ΕΕΤΤ.

Σοκαριστικές μειώσεις στη «Ναυτεμπορική». Προ ημερών, οι μειώσεις στους συντάκτες, οι οποίοι υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, κυμαίνονται μεταξύ 30%-60%.

Οι εκδόσεις Σοφίτα παρουσιάζουν τη δίγλωσση ανθολογία ποιημάτων «Ποιήματα του Καλοκαιριού – Summer Poems « που συνθέτουν την αίσθηση του καλοκαιριού.

Κουίζ
•»Καλέσαμε τον κ. Μάναλη και μας είπε για τη ζωή του»! Ποιος το είπε: Α. Η Τατιάνα Στεφανίδου (Star). Β. Ο Δημήτρης Καμπούρακης (Mega). Γ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης (ΕΣΡ).
•Ποιο κανάλι έχει «ζήτημα» με το αγγελιόσημο; Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε…


Σχολιάστε εδώ