Άρχισαν τα όργανα

Η νέα δικομματική και σφόδρα μνημονιακή μας κυβέρνηση θεωρεί τη χώρα τσιφλίκι της, μολονότι την έχει εκχωρήσει στην «τρόικα», που υποστηρίζει φανατικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας. Τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν, όπως και τα τρία που την απάρτιζαν μέχρι πρότινος, λειτουργούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αγνοώντας ουσιαστικά τη Βουλή των Ελλήνων.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την τρικομματική, η νυν δικομματική αλληλοσπαράσσεται. Το «Άρχισαν τα όργανα» του σημερινού τίτλου αποτελεί επιεικέστατη διατύπωση και μικρογραφία των τεκταινομένων στους κόλπους ενός εκάστου των δύο κομμάτων και κυρίως στις μεταξύ τους… ανέφελες σχέσεις!

Στο ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος και Παπανδρέου υιός και εγγονός είναι στα μαχαίρια, με τον πρώτο να απαιτεί από τον δεύτερο, να επιστρέψει πάραυτα τα χρωστούμενα στο κόμμα και τον δεύτερο να απειλεί τον πρώτο, ότι θα επανακάμψει στην ενεργό πολιτική δριμύτερος, στηριζόμενος στις… πανίσχυρες πλάτες του Παναγιωτακόπουλου και τις… παγκοίνως αναγνωρισμένες ικανότητες της…αποτελεσματικότατης ομάδας του τελευταίου!

Στη ΝΔ επικρατεί η αναβίωση του πύργου της Βαβέλ. Ο Σαμαράς δρα ως δικτάτωρ. Απευθύνει άφθονες διαταγές στους δικούς του υπουργούς, χωρίς να συγκαλεί υπουργικά συμβούλια και εμπιστεύεται μόνο τρεις τέσσερις κολλητούς του, τους Λαζαρίδηδές του, όπως αποκαλούνται πλέον συλλήβδην όλοι τους, και πορεύεται από γκάφα σε γκάφα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, επιστήθιος… εχθρός του από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, άφησε να εννοηθεί σαφώς την Τρίτη ότι τα αποτελέσματα για τα αιρετά μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος είναι κατευθυνόμενα από την ηγεσία, όπου «ηγεσία», προσθέτω εγώ, είναι περισσότερο οι Λαζαρίδηδες και λιγότερο ο ίδιος ο Σαμαράς…

Ο Βορίδης, χολωθείς ίσως από τη μη υπουργοποίησή του, έχει βάλει πλώρη για κορυφαία αναρρίχηση. Όντας αχαλίνωτος στις φιλοδοξίες του και με υπερτροφική αυτοπεποίθηση που του έχουν καλλιεργήσει με τις συνεχείς προσκλήσεις του τα μεγάλα συστημικά κανάλια και τα πάσης φύσεως μέσα μαζικής χειραγώγησης- θεωρεί ήδη τον εαυτό του δελφίνο και είναι έτοιμος, με δεδομένη τόσο την έκρυθμη κατάσταση και τα επικείμενα επαχθέστατα νέα μέτρα όσο και την αυξανόμενη αμφισβήτηση Σαμαρά, να εισπηδήσει αιφνιδίως, με τη βοήθεια ισχυρών αλλοδαπών και ημεδαπών παραγόντων, στην κορυφή του πρωθυπουργοκεντρικού μας συστήματος. (Πρόκειται ασφαλώς για υπερβολική εκτίμηση. Την παρέθεσα απλώς ως ενδεχόμενη ΕΚΔΟΧΗ.)

Κατά τα άλλα, δεν πιστεύω ότι η επίθεση Βορίδη στην πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε προσυνεννοημένη. Αποτέλεσε, όμως, αναμφισβήτητα βόμβα στα θεμέλια του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ως προς τον Βύρωνα Πολύδωρα, έμπειρο και ευφυέστατο άνδρα, έχω διαφορετική από την τρέχουσα άποψη. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πραγματικότητα και δεν καταργείται με νομικούς και αντισυνταγματικούς ακροβατισμούς, όπως είχε υποστηρίξει προ καιρού ο ΚΑΙ συνταγματολόγος Βενιζέλος.

Ο κ. Πολύδωρας επιτέθηκε με μανία στην «τρόικα» και ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε μαζί της αποτελεσματικά (βλέπε συνέντευξη στον AΝΤ1), λέγοντας το υπερβολικό ότι σε έξι μήνες θα έχουν πεθάνει οι έλληνες άνεργοι.

Ακόμα και στο παλαιότερο για «τον στρατηγό άνεμο» είχε δίκιο, παρότι χλευάστηκε τότε. Φρονώ, τέλος, ότι θα ήταν καλύτερος πρόεδρος της Βουλής από τον Μεϊμαράκη, αφού, εκτός από την ακριβοδίκαιη συμπεριφορά του απέναντι σε όλα τα κόμματα, θα εμπλούτιζε προεδρεύοντας τις γνώσεις αρκετών βουλευτών λόγω της ευρυμάθειάς του.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει. Άντε να κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος των γερμανικών εκλογών. Τη βαρύνουν τεράστια εγκλήματα εναντίον του λαού μας και της πατρίδας μας. Εκτός από τη μαζική ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ των Ελλήνων και την καταπτύστως προδοτική ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, έκλεισε την ΕΡΤ, υπεύθυνοι για την οποία ήταν οι αδρά αμειβόμενοι πρόεδροί της και όχι οι απλοί εργαζόμενοι με τα εξαίσια μουσικά και χορωδιακά σύνολα, ανάμεσα στα οποία η ορχήστρα των χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι και οι μοναδικής διεισδυτικότητας ευρηματικοί μονόλογοί του –όλα αυτά αποτυπωμένα στα σπάνια αρχεία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ (και όχι ιδιωτικής) ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-, αποκόπτοντας τον ελληνισμό της διασποράς, άλλη μια Ελλάδα, δηλαδή, εκτός συνόρων, από το κέντρο της πατρίδας τους! Αίσχος και πάλι αίσχος!

Μαζί με το ΜΑΥΡΟ της ΕΡΤ –αυτό θα τους φάει τελικά- που το διατηρούν ακόμα οι τρισάθλιοι, παρά τη ρητή εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας να το απομακρύνουν τάχιστα, έσπευσαν οι μνημονιακοί της Προανακριτικής Επιτροπής να εκδώσουν πόρισμα, ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαλλάξουν των ευθυνών την πλειάδα εκείνων που καταγράφονται στη «λίστα Λαγκάρντ», με υπόλογο μόνο έναν, τον Παπακωνσταντίνου! Πράξη που υπερβαίνει κάθε φαντασία. Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ευθέως οικονομικά εναντίον της χώρας τους και του πενόμενου λαού της. Εύγε του!

ΥΓ.: Στη Σύνοδο των Καννών το 1995 ο Ανδρέας Παπανδρέου, αυτόχρημα ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ, κατέθεσε την πολιτική του παρακαταθήκη. (τον άκουσα σε βίντεο με τʼ αυτιά μου.) Είπε: «Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών έχει σαφές σχέδιο ΜΗΔΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ της χώρας μας. Το ήξερα και πριν. Τώρα το βλέπω ολοκάθαρα. Απαιτούν να άρω το εμπάργκο για τα Σκόπια. Και να μεταβάλω την πολιτική μου έναντι της Τουρκίας. Δεν θα πράξω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Συνάδελφοί μου πρωθυπουργοί με συνέχαιραν στους διαδρόμους για την αγόρευσή μου. Κανένας τους, όμως, δεν είχε το θάρρος να μου δώσει δίκιο στην Ολομέλεια». Ο Ανδρέας είχε αδυναμίες. Και έκανε και λάθη. Υπήρξε, παρά ταύτα, ο μεγαλύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον Μιτεράν.


Σχολιάστε εδώ