Υπάρχουν και βουλευτές που δεν την ψωνίσαμε…

Και απαντάει η Φ. Πιπιλή: «Να την κόψουν την γκρίνια γιατί η χώρα δεν θα σωθεί από την υπουργοποίηση του ενός ή του άλλου βουλευτή. Άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε υπουργός. Κάνεις δεν γεννήθηκε μόνος του για να σώσει την Ελλάδα.

Άλλο να υπηρετείς την πατρίδα στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, άλλο να κοιτάς την πάρτη σου. Στο κάτω – κάτω της γραφής, υπάρχουμε και βουλευτές που δεν την ψωνίσαμε, ώστε να θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουμε οπωσδήποτε υπουργοί.

Υπάρχουμε βουλευτές που μια υποχρέωση έχουμε απέναντι στην κοινωνία, να λέμε ωμά την πραγματικότητα, να στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, να πολεμάμε την παντοδυναμία του Δημοσίου και να τολμάμε να πηγαίνουμε κόντρα στο λαϊκισμό και στο ρουσφετολογικό χθες».

Στην ερώτηση «υπάρχει γενικότερη γκρίνια για τη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος» η βουλευτής απαντά: «Ποιός οδήγησε τη χώρα διαχρονικά σε αυτή την κατάντια; Πρωτίστως η εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ. Ποιός ακολούθησε την συνταγή του δώστα όλα με δανεικά και αγύριστα; Η πασοκίζουσα λαϊκιστική τακτική νεοδημοκρατών υπουργών ή βουλευτών. Άρα να τσακιστούμε όλοι να βρούμε λύση. Όσο για την Αριστερά, ας αναλάβει και αυτή επιτέλους, τις ευθύνες της γιατί τόσα χρόνια και αυτή μετείχε στο πάρτι. Ουδέποτε καταψήφισε χαριστικές ή ρουσφετολογικές πολιτικές και στους διορισμούς από το παράθυρο είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί ΝΔ και στο Δημόσιο και στους Δήμους και στις Νομαρχίες και στην ΕΡΤ έβαζε τους ανθρώπους της απλώς… αναλογικά».


Σχολιάστε εδώ