Στροφή των ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια

Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκαν νέοι γραμματείς των περιφερειών, καθώς συλλογική απόφαση είναι να δοθεί το βάρος στην περιφέρεια, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη του κόμματος.

Τα 8 νέα εκλεγμένα μέλη είναι οι Γιώργος Αναγνωστάκος για Α’, Β’ Αθηνών και Πειραιά, Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Εύβοια, Σάββας Τσιμαχίδης για Α’, Β’ Θεσσαλονίκης και Κεντρική Μακεδονία, η Χρυσούλα Γιαταγάνα για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο Πάνος Πλακέντας για την Δυτική Μακεδονία και την Θεσσαλία και ο Μιχάλης Σακελλάρης για την Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου, την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία, ο Γιάννης Μοίρας αναλαμβάνει την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένων των νομών Αχαΐας και Ηλείας, ο Νίκος Δαγλαρτζής την Κρήτη, και τέλος η Μανταλένα Παπαδοπούλου, Κύπρο και εξωτερικό. Τα μέλη αυτά αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της κάθε περιφέρειας, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί ότι αποστολή τους είναι να κάνουν ένα πρώτο φιλτράρισμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ανάμεσα στους νεοδιοριζόμενους γραμματείς βρίσκονται και άνθρωποι με μεγάλη διείσδυση στην κοινωνία όπως ο γνωστός Γιώργος Ρωμανιάς και ο Γιώργος Ζησιμάτος που εκπροσωπεί τον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά.

Θεματικά το μενού των ΑΝ.ΕΛ. θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που μονοπωλούν τα υπόλοιπα κόμματα, όπως για παράδειγμα, το μεταναστευτικό που κατά τους ΑΝ.ΕΛ. η ΝΔ και το ΠAΣΟΚ είναι οι μοναδικοί υπαίτιοι, θέμα στο οποίο το προσεχές διάστημα θα επενδύσουν πολιτικά.

Απόφαση του προέδρου είναι, λόγω του περιορισμένου αριθμού των βουλευτών του κόμματος, να αναδειχθούν δημοσίως και μη κοινοβουλευτικά στελέχη, όπως για παράδειγμα ορισμένα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς στόχος είναι το μέχρι πρότινος επικοινωνιακό σχήμα να παύσει να είναι ετεροβαρές.

Ωστόσο ότι ήδη έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις από πλευράς ορισμένων βουλευτών, οι οποίοι βλέπουν ότι θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία τους, γεγονός όμως που δεν απασχολεί καθόλου τον πρόεδρο, ο οποίος έχει αποφασίσει να βγάλει από την «μετεκλογική νάρκη» το κόμμα και να έρθει ακόμα πιο κοντά στον κόσμο.


Σχολιάστε εδώ