Στην τριάδα…

Ένα από τα στοιχεία που προκάλεσε την προσοχή ήταν και η τελική κατάταξη στους πίνακες δημοτικότητας των διαφόρων ηγετικών στελεχών της ΝΔ, που είτε μετέχουν, είτε δε μετέχουν στην κυβέρνηση.

Προηγείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακολουθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη και αμέσως μετά, σε πολύ μικρή απόσταση, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η τόσο υψηλή θέση του τελευταίου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί από όσους βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα είναι ο μόνος που εκλήθη να εφαρμόσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκληρές αποφάσεις και να πάρει μέτρα εξοικονόμησης δαπανών χωρίς ν’ ανοίξει μύτη. Κι όλα αυτά χωρίς να χάσει την επαφή του με τον κόσμο και βλέποντας τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει αντί να πέφτει. Τώρα βέβαια ο Παναγιωτόπουλος έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό.

«Δεν είναι όλα χρήμα», είπε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του.

Τώρα πρέπει να αποδείξει και στο υπουργείο Πολιτισμού ότι μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε στο υπουργείο Αμύνης: δηλαδή να κάνει ουσιαστικό έργο χρησιμοποιώντας εξαιρετικά περιορισμένους οικονομικούς πόρους.


Σχολιάστε εδώ