Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να μπω στην κυβέρνηση…

Ο λόγος για την Φώφη Γεννηματά , που παραχώρησε συνέντευξη ,στον ιστότοπο αμυντικού ενδιαφέροντος onalert.gr. Συγκρατώ μερικές από τις θέσεις της υπουργού:

Πρώτον, «Έχω αποφασίσει να στηρίξω τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς διακρίσεις, γιατί έχουν προσφέρει πολλά…», είπε η υπουργός, λες και είναι θέμα απόφασης η στήριξη των στελεχών και όχι υποχρέωσης…

Δεύτερον, «Όπως θεωρούμε ως ΠΑΣΟΚ , ότι ο Ελληνικός λαός ότι είχε να δώσει το έδωσε, αυτό κατ’ αντιστοιχία ισχύει και για τις Ένοπλες Δυνάμεις» συνέχισε η υπουργός, μόνο που στο Άμυνας δεν θα πρέπει να μιλάει ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ…

Τρίτον, «εάν ήταν στο δικό μας χέρι, ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν θα προχώραγε σε μία τόσο βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν είχαμε ποτέ, την δυνατότητα επιλογής.

Την επιλογή αυτή, μας την επέβαλλαν οι δανειστές μας», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η νέα υπουργός, αναφερόμενη στην περίοδο ΠΑΣΟΚ 2009-12. Μόνο που άλλα μας έλεγαν τότε, θυμάστε; Ότι οι περικοπές στα στελέχη θα είναι μικρές και προσωρινές, ότι θα βγαίναμε στις αγορές το 2011, κ.λπ., κ.λπ.

Τέταρτο, «υποχρεωθήκαμε να υλοποιήσουμε τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας, τις οποίες έχουν αποφασίσει οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες δυστυχώς επικρατούν αυτή τη στιγμή», λες και αν επικρατούσαν οι σοσιαλιστικές δυνάμεις, δεν θα τους υποχρέωναν να πάρουν σκληρά μέτρα.

Αχ υπουργέ μου, οι δανειστές, είναι δανειστές και κοιτάνε το συμφέρον τους, οι κυβερνήσεις των κρατών κάνουνε την διαφορά και η κυβέρνηση του ΓΑΠ που όλοι εσείς συμμετείχατε, τα έκανε μαντάρα… Και το καλύτερο για το τέλος, «προβληματίστηκα αν έπρεπε να συμμετάσχω στην κυβέρνηση αλλά αποφάσισα ότι δεν μπορείς να μένεις στα μετόπισθεν και να περιμένεις την καταστροφή για να δικαιωθείς…». Ουδέν σχόλιο!


Σχολιάστε εδώ