«Πνεύμονας» για όλη την Αττική

Πολύς κόσμος, παρά τη ζέστη που επικρατούσε, μια και η εκδήλωση άρχισε στις 7 το απόγευμα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες της πόλης ήταν εκεί για να δουν και να θαυμάσουν αυτό το υπέροχο πάρκο που, όπως είπε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος στην ομιλία του, είναι το καλύτερο στο λεκανοπέδιο και θα γίνει πόλος έλξης για όλους τους κατοίκους του.

Το πάρκο, που βρίσκεται επί της Θηβών, στη Λεύκα, εκτείνεται σε έκταση 25 στρεμμάτων, περιλαμβάνει χιλιάδες δέντρα και φυτά (πρασινάδες και ανθοφόρα) χώρους περιπάτου, πολλά στρέμματα καλυμμένα με γκαζόν, σιντριβάνι και μεγάλη παιδική χαρά με ειδικό τάπητα για να μην τραυματίζονται τα παιδιά σε περίπτωση που πέσουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι το κτίριο του παλαιού εργοστασίου Δηλαβέρη, που έχει χαρακτηριστεί ως «βιομηχανική κατακόμβη» και όσοι μπαίνουν μέσα και το βλέπουν κυριολεκτικά… χαζεύουν.

Από την περασμένη Πέμπτη αυτό το πάρκο, η όαση του Πειραιά και η «βιομηχανική κατακόμβη» βρίσκονται στη διάθεση των Πειραιωτών και των επισκεπτών της πόλης. Και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά δεν επιβάρυναν καθόλου τον δήμο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν δημοτικά συνεργεία και οι όποιες δαπάνες καλύφθηκαν από τα έσοδα που είχε ο δήμος από την εκποίηση του συλλεκτικού αυτοκινήτου του Κρίτωνα Δηλαβέρη, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Να σημειώσουμε ότι στο πάρκο θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα και η προτομή του δωρητή, για να γνωρίζει ο κόσμος ποιος ήταν εκείνος που άφησε ό,τι είχε και δεν είχε στον Πειραιά και -ενδεχομένως- να γίνει για κάποιους παράδειγμα προς μίμηση.


Σχολιάστε εδώ