επί του πιεστηρίου

Κάπου 180 εκατ. ευρώ, όταν οι άλλες χώρες της ΕΕ, πήραν πολλαπλάσια. Είναι που αναβαθμίστηκε η εικόνα μας και το…κύρος μας.

Όσο περνάνε οι μέρες από εκείνη τη νύκτα που κατέβασαν τους διακόπτες στην ΕΡΤ, όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο. Ακόμη και αν φώναζε ο υφυπουργός κ. Παντ. Καψής τον Μίστερ Φόρτε δεν θα μπορούσε να καθαρίσει… Στο πόδι όλα και σε αυτό το πρόβλημα. Θα χρειασθούν 3 – 4 μήνες λένε. Και μέχρι τότε τίποτε δεν θα λειτουργεί, προς μεγάλη χαρά των νταβατζήδων, αφού έτσι θα απορροφήσουν τον κόσμο. Μαύρο στην Εκκλησία, μαύρο στο ΡΙΚ, μαύρο παντού. Μαύρο σήμερα στην μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, που ασθενείς και οδοιπόροι κάθε Κυριακή την περιμένουν. Μαύρο και στα ξένα κανάλια, που μετέδιδε η ΕΡΤ. Μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε. Ακούτε καμία διαμαρτυρία; Μιλιά…

Πάμε καλά… Κατά 3 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις. Τι σημασία έχει, από τη στιγμή που βγάζει η κυβέρνηση ότι η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Στα χαρτιά… Γιατί οι τσέπες είναι από καιρό άδειες…

Πάμε καλά… Θυμάστε πριν δυο μήνες τη φιέστα που στήθηκε σε ένα σταθμό στο δρόμο Αθηνών – Πάτρας ότι ξεμπλοκάρουν τα έργα στους οδικούς άξονες και αμέσως θα βρουν δουλειά 10.000 άτομα. Μάλιστα μεταφέρθηκαν μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα και εργάτες για ντεκόρ, που αποσύρθηκαν όμως μόλις τέλειωσε η γιορτή και έφυγαν οι επίσημοι, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, όλα τα μάζεψαν. Και από τότε ούτε μια φτυαριά τσιμέντου δεν έπεσε…

Είχε δίκιο όταν έλεγε στην ομιλία του στο Συνέδριο ο πρωθυπουργός ότι θα ξεμπλοκάρει η πώληση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Γνωστά τα κόλπα. Κάνω πως φεύγω αν δεν ικανοποιήσει ο πωλητής, εν προκειμένω η κυβέρνηση, πρόσθετες απαιτήσεις και μετά η κάθε πλευρά κάνει πίσω και ο χαμένος πάντα είναι το Δημόσιο.

Βλέπω να ανησυχούν από τώρα για την επανεκλογή τους και ο Καμίνης στην Αθήνα και ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Η μαγιά στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο Κουβέλης και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα που τα έσπασαν, τα πράγματα δυσκολεύουν, συν το γεγονός ότι δεν έχουν να επιδείξουν έργο, που θα κρατούσε κόσμο που τους ψήφισε με την ελπίδα ότι κάτι άλλαξαν. Ο Σαμαράς αποκλείεται να τους στηρίξει. Ήδη στην Αθήνα ακούγεται ότι με τον Δένδια η ΝΔ θα επιχειρήσει την ανακατάληψη της πρωτεύουσας. Στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να έχει καταλήξει με ποιον θα επιχειρήσει την… έξωση του Μπουτάρη από τον Δήμο, με τον οποίο λέγεται οι θα συνεργασθεί ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας.

Με το που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, συνέχεια κατ’ εικόνα από πλευράς πολιτικής και στήριξης με την προ της κρίσης της ΕΡΤ, αποπέμφθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ και στη θέση του πήγε ο Διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός. Μα επιλογή του Μαξίμου δεν ήταν; Αν απέτυχε, εκείνοι που τον διόρισαν δεν έχουν καμιά ευθύνη. Ο… κασίδης φταίει πάλι; Ψεκάστε, σκουπίστε, καθάρισμα με… Αμ δε…

Ποιος τουρισμός πάει καλά; Άλλα λένε οι πραγματικοί αριθμοί. Πάνω από 228 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν βάλει πωλητήριο. Και μέσα σ’ αυτές δεν είναι πρώτα ονόματα. Είναι όμως μικρομεσαίες μονάδες, εκεί που κτυπάει η καθημερινότητα. Το ποσόν που επιδιώκουν να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες των 228 ξενοδοχείων που πωλούνται είναι 1,18 δισ. ευρώ. Και συμβαίνει αυτή η κατάσταση την ώρα που αναμένονται να έρθουν φέτος 17 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου Τουρισμού. Μακάρι να έρθουν και παραπάνω, αυτό όμως που είναι άγνωστο είναι το τι λεφτά θα αφήσουν.

Αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον κρατούμενο που κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες ότι, παρά τη συμπλήρωση του 18μηνου δεν τον αποφυλακίζουν, όπως προβλέπει ο νόμος, από την στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική ποινή εναντίον του. Θα περίμενε κανείς την ίδια ευαισθησία να έχει δείξει και για άλλους πολλούς ανώνυμους κρατουμένους που παραμένουν στη φυλακή, παρόλο ότι έχει περάσει το 18μηνο.

Στο καφενείο της Βουλής έπιναν καφέ το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης με τον αναπληρωτή του Μάξιμο Χαρακόπουλο. Όποιος τους είδε δεν πίστευε στα μάτια του. Γιατί είχε γίνει κοινό μυστικό πως είναι… σκοτωμένοι μεταξύ τους, ότι δεν μιλιούνται καν ότι ποτέ δεν συνυπήρξαν σε συσκέψεις στο υπουργείο. Αυτή την εικόνα θέλησαν, μετά και από τον ανασχηματισμό που άφησε ανέγγιχτο το δίδυμο, να διαψεύσουν έμπρακτα, ότι είναι αγαπημένοι, απόδειξη ότι μέχρι και τον καφέ πίνουν μαζί.

Όλα να πάνε καλά να ευχηθούμε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και ας βάλει κάποιους να μάθουν κουπί. Σιδερένιος πρόεδρε.


Σχολιάστε εδώ