ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ
φόρεσε τα χακί η Φώφη. Αρχικά στόχος ήταν να πάει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αλλά ο Βενιζέλος το είχε τάξει στον Κουκουλόπουλο, όμως ο Σαμαράς δεν το έδινε εν όψει των δημοτικών εκλογών. Στη συνέχεια έπαιξε για το υπουργείο Πολιτισμού, προέκυψε όμως η μετακίνηση του Παναγιωτόπουλου, λόγω της επιστροφής του Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο. Έτσι αναγκάστηκε η Φώφη Γεννηματά να ανηφορήσει προς τη Μεσογείων.

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ
παραμένουν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση οι Α. Λυκουρέντζος, Ευρ. Στυλιανίδης και Κ. Μουσουρούλης. Σημειώνω ότι η αποπομπή τους θεωρείτο βέβαιη από το περασμένο Φθινόπωρο, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα σενάρια περί ανασχηματισμού. Σενάρια που είχαν ως «πηγή» παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου. Που σημαίνει ότι η απομάκρυνση του κ. Λυκουρέντζου δεν έχει να κάνει, όπως λέγεται από ορισμένους, με τη «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΠΥ, αλλά με κάποιο άλλο γεγονός ή άλλη αιτία. Το ενδιαφέρον είναι ότι στους μήνες που ακολούθησαν και οι τρεις ήσαν σταθερά στη «μαύρη λίστα» του Μαξίμου.

ΕΥΛΟΓΟ
το ερώτημα φίλου της στήλης: Ο Άκης Γεροντόπουλος είναι ιατροδικαστής. Για ποιο λόγο τον έβαλε ο Σαμαράς υφυπουργό Εξωτερικών; Μήπως για να εξετάζει το πτώμα της Ελλάδας στα χέρια της Γερμανίας; Σας θυμίζω ότι ο κ. Γεροντόπουλος ήταν από τους πρώτους βουλευτές της ΝΔ που είχαν προσχωρήσει στην Πολιτική Άνοιξη.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ
πόρτα δεν κτύπησε ο Άρης για να μπει στην κυβέρνηση. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι τον έφερναν σίγουρο υπουργό Πολιτισμού! Όμως ο Σαμαράς είχε άλλη άποψη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
έμαθε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ως μικρομάγαζο λειτουργεί το Μαξίμου. Αυτό πλήρωσε με την απώλεια της αυτόνομης δράσης του ο πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ