αμυντικά θέματα

Ο ανασχηματισμός και η Άμυνα

= Τα προηγηθέντα…

= Σύσσωμος ο Τύπος τόνιζε την ανάγκη, στο νέο σχήμα της διακυβέρνησης από το δίδυμο (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), που αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία της παρούσης Βουλής, να πρυτανεύσει η σύνεση, ο πατριωτισμός, η στοιχειώδης αξιοκρατία, ώστε τα «ηνία» να χειρισθούν οι εναπομείναντες ικανοί άνθρωποι. Να μην επαναληφθεί το παλιό παζάρι βολέματος.

= Αυτά, βέβαια, υπήρξαν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», γιατί η αφροσύνη και η κομματική νοοτροπία έχει γίνει ταυτόσημη με τους ταγούς μας… Κυρίως θα έπρεπε να προσέξουν να μη μοστράρουν πολιτικούς «κραγμένους» κατά την 8ετία Σημίτη, 4ετία Καραμανλή και 2ετία Γιωργάκη, ανεπαρκείς ή άσχετους.

= Μετά τον σχηματισμό της Κυβέρνησης, τα «Νέα» (25.06) γράφουν: «Οι κομματικές ηγεσίες δεν μπόρεσαν να απεμπλακούν από τη συνήθεια των κομματικών διευθετήσεων με χρησιμοποίηση προσώπων χωρίς καμία προοπτική της προσφοράς… Κυρίως στα υπουργεία αιχμής…»

Διάψευση διαψεύσεως

= Στο φύλλο της 09.06.13 σχολιάσαμε, δηκτικά, αφού είχαμε ήδη ερευνήσει το θέμα, εξομολόγηση – δήλωση του κ. Πρωθυπουργού στο ΚΥΣΕΑ (30.05) προς τους κ.κ. ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ (ίσως να άκουγε και κάποιο άλλο αυτί), που αφορά στην επιλογή των Στρατιωτικών ε.ε. – ε.α. ως Ιφιγένειες που οδηγήθηκαν στη θυσία, για να φουσκώσουν τα πανιά της ανακούφισης των δημοσιονομικών προβλημάτων. Είναι γιατί αυτοί θεωρούνται τα μεγάλα κορόιδα. Δέχονται αδιαμαρτύρητα, νομίζουν, τις αφαιμάξεις και τα χαστούκια.

= Η αποκάλυψη της στιχομυθίας ενόχλησε, αλλά και εξόργισε. Επιχειρήθηκε «μάσημα» ή χλιαρή διάψευση από «κύκλους».

= Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πράγματα είναι σαφή: Επίσημη έκδοση διάψευσης από Πρωθυπουργικό ή Υπουργικό Γραφείο. Υπεύθυνα πράγματα και όχι ανεύθυνοι κύκλοι…

= Την επομένη της διάψευσης, ήρθε η ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ. να τη διαψεύσει! Μειώνονται οι δαπάνες του ΥΕΘΑ κατά 30% για το 2014, ενώ σε άλλα Υπουργεία η αφαίμαξη δεν ξεπερνά το 2-7%. Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο δεν ακουμπιούνται!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ;

= Είναι ή δεν είναι θεσμικό πρόσωπο, ανώτερο από έναν βουλευτή ή έναν δημοσιογράφο ή έναν τηλεοπτικό αστέρα; Ασφαλώς είναι και ας λαμβάνει μισθό όσο το 50% μιας νεοδιορισθείσας κυρίας στην ΕΡΤ ή ΟΣΕ.

= Όταν αποστρατεύεται, του διατίθεται ασφάλεια έστω για 1 ή 2 χρόνια; Τι ανάγκη την έχει; Απειλείται, πιθανώς, γιατί ως Αρχηγός όλο και κάτι αποστρατείες έκανε, όλο και κάτι θέσεις πήρε που δεν άρεσαν.

= Σας πληροφορώ ότι οι διατελέσαντες υπουργοί ΔΣ «δικαιούνται» ισοβίως να τους υπηρετούν 2 ορντινάτσες! Τις προάλλες είδα έναν τέτοιον, υπουργό επί Καραμανλή Αʼ, να συνοδεύεται από 2!

= Οι χήρες των Πρωθυπουργών έχουν αυτό το προνόμιο. Η κ. Δ. Λιάνη π.χ. έχει, αν δεν απατώμαι, 8 (όσους το Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας, που εποπτεύει 11 χωριά). Η κ. Γ. Ράλλη δε γνωρίζω αν έχει έστω 1. Δεν υπάρχουν άλλες χήρες.

Κι ο «κολαούζος»

= Η ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων Στρατού) δεν είναι γνωστή, επί 10ετίες, για τη μαχητικότητά της ή για την προάσπιση των δικαίων των Αξιωματικών. Είναι κολλημένη στην Εξουσία, που, κατά κανόνα, την προσκυνά. Τα τελευταία γεγονότα της έδωσαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσει και να υψώσει σημαία. Να κραυγάσει κατά της διάλυσης της Άμυνας και της φτωχοποίησης των Αποστράτων. Δυστυχώς, δεν το κατάλαβε.

= Βγήκε προχθές με το δημοσιογραφικό της όργανο (ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ) να υποστηρίξει μαχητικά ότι τα περί Πρωθυπουργικών δηλώσεων είναι ψευδή. Προσθέτει ότι έκανε έρευνα (!!) και υποστηρίζει ότι υπάρχει διάψευση. Ποια διάψευση; Πότε έγινε και από ποιόν, δε μας λέει…

= Έπαψαν να τα «μασάνε» αυτά οι βετεράνοι…

= Καλώ τους ιθύνοντες της ΕΑΑΣ να προβληματιστούν και διερωτηθούν:

= Γιατί, απογοητευμένοι από την πολιτική της, χιλιάδες απόστρατων ίδρυσαν άλλα Σωματεία και μάχονται με ανεξάρτητη σημαία;

= Γιατί στις αρχαιρεσίες της προσέρχονται μόνο 4.500-5.000, έναντι 60.000 εγγεγραμμένων;

= Να απαντήσω; Δεν εμπιστεύονται την ΕΑΑΣ.

ΕΑΣ: Τελευταία προσπάθεια επιβίωσης

= Από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γ. Χριστογιάννη (πρώην Γ. Δντή της ΒΡ), για να κρατήσει, με τα δόντια, στη ζωή την κρατική επιχείρηση.

= Είναι ο πρώτος τεχνοκράτης που καταλαμβάνει αυτή τη θέση τελευταία, διαδεχόμενος πλήθος κομματικών, ανεπαρκών και ανίδεων.

= Έχει συντάξει, όπως πληροφορήθηκα, πλήρη και τεκμηριωμένη μελέτη βιωσιμότητας, συζήτησε με τους συνδικαλιστές και τους έπεισε (;) ότι θα επιβιώσουν μόνο αν ανορθωθεί η Εταιρεία και έχει κάνει σοβαρές επαφές με ξένους οίκους (κυρίως με τον αμερικανικό ΑΤΚ) για συμπαραγωγές.

= Αυτά, όμως, απαιτούν ταχείες ενέργειες και σοβαρές αποφάσεις…
Το «άστο να το δούμε» έχει τελειώσει οριστικά.

= Από την άλλη μεριά, μερικοί νεόκοποι οικονομολόγοι βιάζονται να ξεκάνουν τα ΕΑΣ. Να τα ξεπουλήσουν. Ίδομεν… Καλή τύχη ΕΑΣ, καλή τύχη κ. Χριστογιάννη.


Σχολιάστε εδώ