ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

Ήταν η κατάληξη ενός καλομελετημένου σχεδίου και το λουκέτο στην ΕΡΤ, που στόχο είχε:

Α) τον εγκλωβισμό και…αφοπλισμό του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και

Β) την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά ως του Μεγάλου μεταρρυθμιστή που τολμά και είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές.

Η ΕΡΤ ήταν ο αδύναμος κρίκος, γνωρίζοντας ότι σε συντριπτικό ποσοστό η κοινή γνώμη είναι απέναντι, για το πάρτι με τους μεγάλους μισθούς, τις σπατάλες, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις και τις συνεχείς απεργίες που ήταν σε ημερήσια διάταξη και επομένως όχι μόνο δεν θα αντιδρούσε στο κλείσιμο της αλλά αντίθετα θα επικροτούσε. Και αυτό το σκεπτικό δεν απείχε καθόλου από την πραγματικότητα.

Με όπλο την ΕΡΤ η πρωθυπουργική ομάδα θα ξετύλιγε την επιχείρηση κατά Κουβέλη. Σύμφωνα με καλές πηγές ο Φώτης είχε αρχίσει να ανησυχεί το Μαξίμου. Οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις με βάση στοιχεία και πληροφορίες που ασφαλώς έχουν, είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει να διαφοροποιείται από τις επιλογές της κυβέρνησης και θα ψηφίζει κατά περίπτωση. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μόνιμη κυβερνητική αστάθεια και η λήψη κρίσιμων αποφάσεων θα εξαρτάται από τις επιλογές και τις προθέσεις του Κουβέλη για την επόμενη μέρα…

Και αυτή θα είναι κατά το Μαξίμου η συνεργασία με την άλλη πλευρά, τον Τσίπρα, που θα αλλάξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αποτελεί φόβητρο για τους «νοικοκυραίους» από την στιγμή που θα υπάρχει η εγγύηση της παρουσίας του Φώτη Κουβέλη, που θεωρείται ως άνθρωπος της αστικής τάξης και δεν έχει καμία σχέση με ακραίες θέσεις.

Οι αγάπες ,όταν πρόσφερε την πολυπόθητη κυβερνητική πλειοψηφία που έκανε πρωθυπουργό τον Σαμαρά, δεν υπάρχουν πια στο Μαξίμου.

Εκεί όταν αναφέρονται στον Κουβέλη τον αποκαλούν «δεκανίκι του Τσίπρα»! Σε τέτοιο βαθμό έχουν διαρραγεί οι σχέσεις που ακόμη και οι προσωπικές είναι στο ναδίρ… Οι εκτιμήσεις που κάνουν είναι ότι μετά τον Σεπτέμβρη η ΔΗΜΑΡ θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό σχηματισμό και θα συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα είναι ο Κουβέλης ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μπατάρισε το σχέδιο στην υλοποίηση

Και ενώ όλα τα είχαν προγραμματίσει, ο τρόπος που έγινε η υλοποίηση του σχεδίου ήταν απίστευτα αφελής. Ιδιαίτερα η προαναγγελία του λουκέτου στην ΕΡΤ, με αποτέλεσμα η αυταρχικότητα και η επίδειξη πυγμής να ξυπνήσουν αντανακλαστικά εποχών που η Δημοκρατία ήταν ζητούμενη. Και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και σε εκείνους που ήταν κατά της ΕΡΤ, όπως και μέσα στην ΝΔ, με πολλούς βουλευτές της να είναι προβληματισμένοι και πολύ ανήσυχοι, ως προς τις συνέπειες αυτής της κίνησης. Προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν αποκόμισε τα οφέλη που περίμενε, αντίθετα έφερε φουρτούνα στις σχέσεις με τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Σε επιφυλακή ήταν από μέρες
αστυνομικοί για το κατέβασμα
των πομπών!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε προγραμματιστεί το Σάββατο 8 Ιούνιου. Αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή, αναμένοντας εντολή για να ανέβουν στα βουνά και να κατεβάσουν πομπούς και διακόπτες για να σταματήσει να εκπέμπει η ΕΡΤ. Είναι άγνωστο τι συνέβη και το… πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ αναβλήθηκε για την Δευτέρα το βράδυ. Ίσως ο λόγος να ήταν ότι την Κυριακή το βράδυ θα γινόταν η μυστική συνάντηση των τριών αρχηγών στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στη Μουρούζη, όπου ως γνωστόν Βενιζέλος και Κουβέλης διαφώνησαν με το σιωπητήριο στην κρατική τηλεόραση.

Το γεγονός ότι παρά το «όχι» των δυο εταίρων ο Σαμαράς προχώρησε στα τετελεσμένα που είχε αποφασίσει για την ΕΡΤ, είχε στόχο να προκαλέσει τους δυο και ιδιαίτερα τον Κουβέλη, φέρνοντας τον μπροστά στο δίλημμα ή συναινεί και εκτίθεται στον πολιτικο χώρο ότι ένας ηγέτης της Αριστεράς φιμώσει την δημόσια τηλεόραση ή αντιδρά οπότε χρεώνεται την ανατροπή της κυβέρνησης.

Εκλογές μετά τις γερμανικές

Ο σχεδιασμός που μέσα από τον «τσαμπουκά» κλείνω την ΕΡΤ, θα έκτιζε την εικόνα του Σαμαρά ως του αποφασιστικού και τολμηρού μεταρρυθμιστή που δεν κάνει πίσω, τελικό σταθμό προβλέπει την προσφυγή σε εκλογές μετά τις γερμανικές εκλογές και πριν από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί με τις δημοτικές τον Μάιο του 2014. Και οι εκτιμήσεις που κάνει το επιτελείο του πρωθυπουργού είναι ότι με τον Τσίπρα απέναντι θα τις κερδίσει… Λίγο πρόωρα δεν είναι;


Σχολιάστε εδώ