Το γυαλί ράγισε και θα σπάσει

Ό,τι και να αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τους αρχηγούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ό,τι και να σκαρφίστηκε ο στωμυλικώ τω τρόπω πανούργος Βενιζέλος, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο: Καμία συγκολλητική ουσία, ακόμα και η ισχυρότερη δυνατή, δεν θα είναι ικανή να συγκρατήσει ενωμένους τους τρεις που αποτελούν μέχρι σήμερα τους κυβερνήτες και συνάμα δυνάστες μας. Οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι πλέον αγεφύρωτες, όπως αγεφύρωτες είναι τόσο οι φιλοδοξίες όσο και οι αθέμιτες επιδιώξεις τους. Το γυαλί ράγισε και θα σπάσει απαρέγκλιτα. Πολύ συντομότερα μάλιστα κι απʼ τις πιο ευνοϊκές προβλέψεις εκ μέρους των υπαιτιότητί τους εξαθλιωμένων και, ως εκ τούτου, εξαγριωμένων Ελλήνων. (Αρκετοί εξ αυτών θα τους βλέπουν στα απολαυστικότερα των ονείρων τους να σουβλίζονται, όπως ο Αθανάσιος Διάκος, μαζί με άλλους δύο: Τον Στουρνάρα, ο οποίος χασκογελούσε όταν δήλωνε κατενθουσιασμένος στην «τρόικα» ότι βρήκε πάνω από δύο χιλιάδες υπαλλήλους της ΕΡΤ και τους πρόσφερε πεσκέσι στην ανεργία, και τον… τυπικά ανεύθυνο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παπούλια, που εξέδιδε αφειδώς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ως… αμετόχως συμμέτοχος σε εξουθενωτικές ενέργειες εναντίον συμπατριωτών του. Προσθέτω, ως εκ περισσού, ότι κανένα όνειρο δεν απαγορεύεται ούτε… φορολογείται.)

Στο προηγούμενο άρθρο μου τόνιζα: «Το μοιραίο έκτακτο γεγονός επεσυνέβη με δράστη αυτοπροσώπως τον αυταρχικό και ολοφάνερα ακροδεξιό Σαμαρά, ο οποίος έσκαψε τον λάκκο του με τα ίδια του τα χέρια». Ήτανε –ποιος μπορούσε να το φανταστεί προηγουμένως;- το ΜΑΥΡΟ που κάλυψε τις οθόνες και των τριών καναλιών της ΕΡΤ σε συνδυασμό με τη διατεταγμένη ΑΦΩΝΙΑ και των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Μια αυτοκαταστροφική, δηλαδή, απόφαση που του την πρότειναν ανεγκέφαλοι σύμβουλοι –ο Μουρούτης, ο Κρανιδιώτης, ο πολύς Λαζαρίδης κ.ά.- εντελώς ανίκανοι να διανοηθούν τις αρνητικότατες επιπτώσεις για το δήθεν πανίσχυρο και… αποτελεσματικότατο κόμμα τους. Ένα κόμμα της συμφοράς, το οποίο, εκτός των άλλων δεινών που επισώρευσε στους Έλληνες, κατήργησε και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πατρίδα μας με τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος.

Δεν αποκλείεται οι εν λόγω σύμβουλοι, τροφοδοτώντας τη μεγαλομανία του ευεπίφορου στην κολακεία Σαμαρά, να τον έπεισαν για αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών, ώστε να απαλλαγεί η ΝΔ από τους ενοχλητικούς εσχάτως αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Όλα είναι πιθανά. Αρχηγούς που τρέμουν τις εκλογές και υποθέτω βάσιμα ότι θα τα βρουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με τον Σαμαρά για να τις αποφύγουν. Και αυτό ανεξάρτητα από την απόλυτη ισχύ του τίτλου του σημερινού άρθρου.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ. Και επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ερμηνείες που έσπευσαν με επίσημες δηλώσεις τους να καταγράψουν την Τρίτη Βενιζέλος και Κουβέλης, σύμφωνα με τα πολιτικά συμφέροντα του καθενός τους. Απέφυγαν, πάντως, αμφότεροι να κάνουν την παραμικρή νύξη για την τύχη των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τους οποίους καταργεί με μονοκοντυλιά το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργώντας ταυτόχρονα και την ΕΡΤ που γνωρίζαμε! Το μόνο θετικό που εξέπεμψε ΕΜΜΕΣΑ το κείμενο του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν ότι δεν μπορεί με μονομερείς αποφάσεις να παραβιάζεται το Σύνταγμα, καταλύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θεωρώ, ωστόσο, ΒΕΒΑΙΟ ότι η πεμπτουσία της δικαστικής απόφασης ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ.

Και τίθεται ασφαλώς το μέγα θέμα των σχέσεων της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με την υποτιθέμενη… ανεξαρτησία της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο απώτερο και απώτατο παρελθόν για να αντλήσουμε επιχειρήματα και να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα. Αρκεί να επικεντρωθούμε στις διπλές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου του 2012. Θυμίζω ότι και στις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ο εκλεγείς το 2008 πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο οποίος ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου του 2012 αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Ο κύριος αυτός δεν δίστασε να θέσει θέμα αναθεώρησης του άρθρου 60 του Συντάγματος, που διαλαμβάνει κατά λέξη: «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Τουτέστιν τάχθηκε αναφανδόν κατά των διαφοροποιήσεων από την κομματική γραμμή! Την κομματική γραμμή –εννοείται- της ΝΔ! (Αργότερα πήρε πίσω τις προκλητικές αυτές επιδιώξεις του, της γενικευμένης κατακραυγής ένεκεν.)

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μενουδάκος είναι άλλης ποιότητας δικαστής. Δεν έχει την παραμικρή δεοντολογική σχέση με τον μόλις προαναφερθέντα Αθανασίου. Ο κ. Μενουδάκος ΔΕΝ προέβη σε ερμηνευτικές διευκρινίσεις της απόφασης του υπʼ αυτόν Συμβουλίου, όπως ψευδέστατα διέδωσε, αναφέροντάς τες μάλιστα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φερέφωνο των βουλήσεων του Μαξίμου.

Καταλήγω ολοκληρώνοντας το άρθρο μου την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20 μ.μ. ως εξής: Μέχρι στιγμής ΟΛΑ είναι πιθανά, με έναυσμα το ΕΓΚΛΗΜΑ της ΕΡΤ. Ακόμα και η προκήρυξη εκλογών. Αλλά και να μην καταφύγουν τώρα σε εκλογές, θα το πράξουν λίαν συντόμως. Διότι τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι τόσο δυσβάσταχτα, ώστε ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να δραπετεύσει από τη θανατηφόρα οργή του λαού διά των εκλογών.

Υ.Γ Ο εξαιρετικός δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει ότι «ήδη από τις 22.11.2010 έχουν συμπεριλάβει στο λεγόμενο ʽʽΕπικαιροποιημένο Μνημόνιοʼʼ την ΕΡΤ σε ένα μακρύ κατάλογο ʽʽλουκέτωνʼʼ». Και προσθέτει: «Εκτός από την ΕΡΤ, το ʽʽσχέδιο δράσηςʼʼ των ʽʽαναδιαρθρώσεωνʼʼ και των ʽʽλουκέτωνʼʼ περιλαμβάνει από το Μετρό και τον ΗΣΑΠ μέχρι τα Αμυντικά Συστήματα, κι απʼ το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΤ μέχρι τον ΕΛΓΑ».
Αντιλαμβάνεται κανείς τι μας περιμένει ακόμα, αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά.


Σχολιάστε εδώ