Τα ανταλλάγματα της στήριξης

Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κατόπιν εξουσιοδότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοίνωσε 4 βασικά σημεία:

– Άμεση και πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης
– Συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ
– Ριζική αναδιάρθρωση με χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις
– Όταν έλθει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην την κυρώσει.

Πάντως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην κυβέρνηση και άσκησε κριτική στον Φώτη Κουβέλη, ενώ φάνηκε ότι κερδίζει αναβαθμισμένη θέση για τον ίδιο στην κυβέρνηση και μεγάλο αριθμό υπουργών και υφυπουργών, σε συνδυασμό με την επαναεπικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της συνάντησης των τριών αρχηγών, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη. Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν σαφής ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών -αν και όπως είπε δεν τις φοβάται- αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο, ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή.

«Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις, δεν κάναμε και δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν μετέχουμε σε ευθύνη, μετέχουμε με ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί το α λα καρτ», είπε ακόμη. Όπως πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο ο κόσμος δεν τις θέλει και θέλει μία κυβέρνηση που λειτουργεί σωστά. «Αυτήν την κυβέρνηση οφείλουμε να την προσφέρουμε με προοδευτικά χαρακτηριστικά, τώρα που είμαστε πριν από ευρωπαϊκές εκλογές και η μοίρα της χώρας εξαρτάται από τους συσχετισμούς στην Ευρώπη», επισήμανε.

Στις συνομιλίες των τελευταίων ημερών τέθηκε το μείζον ζήτημα της επανόδου της ΕΡΤ σε λειτουργία μέσα σε νέο θεσμικό πλαίσιο, είπε ο Ευ. Βενιζέλος. «Έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που δεν μας ικανοποιούν πλήρως» με άμεση έναρξη εκπομπών, 2.000 επαναπροσλήψεις και μέριμνα για τα μουσικά σύνολα.


Σχολιάστε εδώ