στα ενδότερα των ομάδων

• Στα όριά του έχει φτάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μίας καλής μεταγραφής. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σκέφτεται να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει ο ίδιος τις καθοριστικές επαφές με στόχο να εκμεταλλευθεί το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει.

• Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του Μαρινάκη μιλούν με μάνατζερς και παίκτες σα να έχουν μπροστά τους αριθμούς. Έτσι, δυσκολεύουν τη δουλειά τους και αντί να ψήσουν τους υποψήφιους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παίρνουν τη μία αναβολή μετά από την άλλη.

• »Το θέμα του Βερδού θα είχε λήξει αρνητικά για τον Ολυμπιακό από την ημέρα που ήρθε ο Ισπανός στην Ελλάδα αν δεν είχε μιλήσει και με τον πρόεδρο», είπε σε δημοσιογράφο άνθρωπος που ξέρει πώς κινούνται στην ομάδα του Πειραιά. Ολοένα και περισσότεροι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι λείπει από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Λούβαρης.

• Ο έμπειρος παράγοντας έχει συνταξιοδοτηθεί, αλλά τέτοιες μέρες τον μνημονεύουν στην πλατεία Αλεξάνδρας. Διότι γνώριζε πώς να χειριστεί τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους.

• Σε αντίθεση με τον Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, αλλά αγνοεί τις ιδιαιτερότητας του ποδοσφαίρου. Έτσι, στην κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων αναζητεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να δει κατά πόσο μπορεί να κάνει την οικονομική υπέρβαση και μέχρι που έχει τη δυνατότητα να απλώσει τα πόδια του.

• Αρκούν, όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και δευτερόλεπτα για να παγώσει ο ποδοσφαιριστής ή ο εκπρόσωπός του. Έτσι, χάνεται η μία μέρα μετά την άλλη και στις 20 Ιουνίου εξακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» να αναζητούν τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους τους.

• Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για την ολοκλήρωση των μεταγραφών του έχει να κάνει με την καχυποψία των ξένων για την ελληνική οικονομία. Τα μεγάλα ονόματα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και διστάζουν να απαντήσουν θετικά στις προτάσεις του Ολυμπιακού.

• Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο ΠΑΟΚ μόλις ενδιαφέρθηκε για τον Πόουλσεν. Αμέσως στη Δανία βγήκε ρεπορτάζ για τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας, αλλά και την ασυνέπεια κάποιων παραγόντων που επηρεάζει και τους καλοπληρωτές όπως είναι ο Μαρινάκης.

• Διότι ακόμα και εκείνοι που έφυγαν νύχτα από τον Ολυμπιακό πήραν τα χρήματά τους στο ακέραιο. Αλλά εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία που θέλει τα χλωρά να καίγονται μαζί με τα ξερά.

• Ο Μαρινάκης, πάντως, θα κάνει προσωπικές κινήσεις για να φέρει τουλάχιστον δύο παίκτες, ικανούς να κάνουν τη διαφορά και αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Για τον έναν εξ αυτών έχει γίνει σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και η αντίστροφη μέτρηση για την έκρηξη της βόμβας έχει ήδη αρχίσει.

• Ούτε την προετοιμασία τους δεν έχουν ξεκινήσει οι ομάδες, αλλά μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων γίνονται ήδη προβλέψεις για την ομάδα που θα υποβιβαστεί. Με τον Πανιώνιο να υποδεικνύεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου ως ένα από τα μεγάλα φαβορί.

• Από την ομάδα της Νέας Σμύρνης αποχωρούν βασικοί παίκτες και στην προετοιμασία ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος θα υποχρεωθεί να χτίσει ένα νέο σύνολο. Αλλά όπως λένε στην πλατεία της περιοχής «δεν γίνονται θαύματα κάθε χρόνο».

• Ψάχθηκαν πολλοί να εξηγήσουν την απουσία του Γιώργου Σπανού από το πλευρό της ΕΠΟ στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και Κιλκίς. Το μεταγραφικό αλισβερίσι του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ προσθέτει ακόμα ένα κίνητρο στην ερμηνεία της στάσης που κράτησαν οι Περιστεριώτες.

• Πανηγύρισαν πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου και ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι για την αποτυχία του Ολυμπιακού Βόλου να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας έγιναν αντιπαθητικοί εξαιτίας της επανεμφάνισης του Αχιλλέα Μπέου στα παιχνίδια τους.

• Δημόσια οι υποστηρικτές του Μπέου και οι εχθροί του είναι μοιρασμένοι. Στο παρασκήνιο, όμως, αρκετοί εκφράζονται αρνητικά για τον άλλοτε πανίσχυρο παράγοντα, αλλά αποφεύγουν να πουν δημόσια τη γνώμη τους για να μην ανοίξουν μέτωπο μαζί του.

• Στη δημιουργία νέας γενιάς φιλάθλων του Απόλλωνα στοχεύει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Σταμάτης Βελλής. Γιʼ αυτό απέρριψε την πρόταση της ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης παρά τη σχέση του με τον Πέτρο Παππά και τη γνωριμία του με τον Δημητρη Μελισσανίδη.

• Ο Βελής ελπίζει ότι όσο λείπει η ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια και από τη Σούπερ Λίγκα πιτσιρικάδες από τις γύρω περιοχές θα στραφούν στον Απόλλωνα. Έτσι, έστω και περιστασιακά θα δημιουργήσει έναν πυρήνα οπαδών που τόσο πολύ έχει ανάγκη η «ελαφρά ταξιαρχία».

• Ψάχνονται στον ΟΦΗ για μία μεγάλη μεταγραφή και η περίπτωση του Λουτσιάνο Γκαλέτι εντάσσεται στην προσπάθεια των παραγόντων να διατηρήσουν τον Όμιλο στην κορυφή των κρητικών ομάδων. Μόνο που στο Ηράκλειο εκφράζονται αρκετές ενστάσεις για την επιμονή του Μάνθου Πουλινάκη να φέρει στην Ελλάδα τον Αργεντινό, ο οποίος έχει να αγωνιστεί περίπου τρία χρόνια και προέρχεται από εγχείριση στα νεφρά.

• Η παραμονή του Κορδέρο στην ΑΕΚ στενοχώρησε αρκετές ομάδες στη Σούπερ Λίγκα που καλοέβλεπαν τον Ισπανό μέσο. Αρχικά ο 23χρονος Ίβηρας απασχόλησε τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά οι Αρκάδες απέσυραν το ενδιαφέρον τους έπειτα από τηλεφώνημα του Μελισσανίδη στους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.

• Τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, πάντως, ενόχλησε ιδιαίτερα η κίνηση του Ολυμπιακού να κάνει πρόταση στον Κωνσταντίνο Βλάχο. Ετοιμάζει, μάλιστα, την απάντησή του και όπως λένε συνεργάτες του ψάχνει ήδη τα συμβόλαια των «ερυθρολεύκων» που λήγουν το καλοκαίρι του 2015 όταν προγραμματίζει την επιστροφή της «Ένωσης» στη Σούπερ Λίγκα.

• Εκτός από τον Αστέρα, τον Κορδέρο καλοέβλεπαν και στον Άρη, ενώ στη γωνία καραδοκούσαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός. Αλλά η προσωπική παρέμβαση του «τίγρη» κράτησε τον Ισπανό στην ΑΕΚ και έκοψε την όρεξη των ενδιαφερόμενων μνηστήρων.

• Με κερδισμένο της ιστορίας και τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παραμονή του παίκτη. Έτσι, ο άλλοτε διεθνής μέσος μπορεί να ελπίζει σε επέκταση της συνεργασίας του με τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ.


Σχολιάστε εδώ